Tragedie

EXCLUSIV Portarul Stelei format de "Țop" Voinescu: "E un șoc să aud că a murit" » CSA Steaua se ocupă de înmormântare

Vasile Iordache și "Țop" Voinescu // Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de Marius Mărgărit  —  vineri, 09 martie 2018

Vasile Iordache, fostul portar al Stelei, a vorbit despre decesul lui Ion Voinescu, primul său antrenor de la formația roș-albastră de la începutul anilor 70.

"Nu îmi vine să cred. A fost primul meu antrenor când am ajuns la Steaua pe la începutul anilor 70. Pentru mine, a fost cel mai bun antrenor cu portarii pe care l-am cunoscut vreodată.

M-a învățat atât de multe despre tehnica de portar, despre mobilitate. Făceam antrenamente foarte dure, mă punea să ajung cu piciorul la bara transversală și toate m-au ajutat enorm în carieră. Condoleanțe familiei, sunt șocat", a declarat Vasile Iordache pentru GSP.ro.

Și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, prin comandantul Cristian Petrea, și-a exprimat regretul pentru dispariția fostului portar.

"Am fost anunțați de familie. E o tragedie. A dispărut dintre noi o figură emblematică a clubului Steaua și am luat deja toate măsurile pentru a avea o înmormântare pe măsură, cu toate onorurile militare care i se cuvin, el fiind colonel. La înmormântare va fi prezentă și echipa de fotbal CSA Steaua pentru un ultim omagiu al acestui nume de legendă", a spus și Petrea.

Fostul mare internațional stelist Ion "Țop" Voinescu a murit la vârsta de 88 de ani. Portar la Steaua în perioada 1951-1963, Voinescu a fost și antrenor cu portarii la clubul de Ghencea.  

Înmormântarea va avea loc la cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, la începutul săptămânii viitoare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.