Stranieri

PAOK, exclusă din ECA după scandalul cu AEK!

foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 14 March 2018

PAOK nu mai face parte din Asociația Cluburilor Europene, al cărei Comitet Executiv a luat poziție, pedepsind comportamentul președintelui Savvidis. Poliția elenă nu a trecut în raport însă pistolul!

Până să afle sancțiunile dictate pe plan intern, PAOK e pedepsită în Europa. Invadarea terenului cu pistolul la purtător de către președintele Ivan Savvidis a șocat și ECA, Asociația Cluburilor Europene, care a exclus echipa lui Răzvan Lucescu din rândul membrilor săi: "În conformitate cu statutul ECA, Comitetul Executiv a decis suspendarea cu efect imediat și pe timp nedeterminat a clubului din Salonic. Noi protejăm integritatea și corectitudinea competițiilor și jocurilor, la fel ca valorile sportive și principiile pe care se bazează fotbalul".

AEK face dosar

Presa elenă a aflat însă că detaliul pe care toată lumea l-a văzut nu apare și în raportul poliției, întocmit în urma incidentele din finalul derby-ului de pe "Toumba". Nu se pomenește deloc că Savvidis ar fi avut la el un pistol când a pătruns amenințător pe teren! Cei de la AEK forțează sancțiuni drastice și pregătesc un dosar amănunțit, cu tot ce s-a întâmplat duminică seară, pe care să-l depună la federație și procuratură. Derbyul a fost abandonat în minutul 90, după ce Varela marcase, iar arbitrul a validat și apoi a anulat golul lui PAOK. 

"E un nonsens ca în secolul 21 cineva să ia un pistol și să-și facă dreptate pe un teren de fotbal în Grecia, o țară a Uniunii Europene. Oriunde te uiți, îl vezi pe Saviddis cu arma în mână"
Uroš Ćosici, fundaș AEK Atena

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.