Liga 1

Soția lui Ion Voinescu rupe tăcerea după dispariția soțului său! Critici pentru o legendă a Stelei: "M-a dezamăgit!"

Ileana Voinescu (în negru, cu pălărie), la înmormântarea celui alături de care a trăit peste 60 de ani // FOTO: RAED KRISHAN

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday, 19 March 2018

Ileana Voinescu, soţia fostului internaţional stelist, decedat pe 9 martie, îi reproşează eroului de la Sevilla absenţa de la înmormântare.

Unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului românesc, Ion Voinescu, a fost înmormântat pe 13 martie. Cu onoruri militare, dar în prezenţa a foarte puţini oameni de fotbal.

Au participat doar Anghel Iordănescu, Valeriu Argăseală şi doi dintre elevii lui "Ţop", Carol Haidu şi Vasile Iordache. Alţii, printre care Marius Lăcătuş şi echipa CSA Steaua, fuseseră la Arena Naţională, acolo unde trupul lui Voinescu a fost depus pentru câteva ore pe 12 martie, sau au trimis coroane de flori.

"Nimeni nu credea în Helmuth..."

Soţia lui Voinescu, Ileana, a fost impresionată totuşi de atenţia de care familia a avut parte, în memoria soţului său, în acele grele zile. Avea totuși o nemulţumire.
"A lipsit poate unul dintre cei mai apropiaţi foşti elevi de-ai soţului meu, Helmuth Duckadam. Sunt foarte dezamăgită! Ştiu cu câtă neîncredere a fost primit Duckadam la Steaua atunci când venise de la UTA, la începutul anilor '80.

Lumea nu-i prea dădea multe şanse să se impună. Însă soțul meu a crezut mereu în el, a muncit cu el, l-a antrenat şi cred că are o contribuţie, poate mică, la ceea ce a devenit Duckadam ulterior, inclusiv la performanţa de la Sevilla, unde a fost foarte bine pregătit".

Ileana Voinescu a continuat: "Ştiu că Helmuth a avut ceva probleme de sănătate în ultimul timp. Totuși, m-am mirat că nu a dat totuşi niciun semn. Soţul meu a avut mereu o simpatie specială pentru el, au avut o relaţie foarte bună, de aceea sunt atât de mâhnită".

"Eram în spital, abia mă operasem"

Cu doar două zile înainte de decesul lui Voinescu, Duckadam a suferit o nouă intervenţie chirurgicală, pentru a i se pune o proteză la genunchiul stâng, unde are probleme mai vechi. "Am stat internat o săptămână, pentru că făceam anticoagulante. Regret dispariţia domnului Voinescu, pentru care am avut şi voi avea mereu o admiraţie şi o stimă deosebite.

Însă nu am avut cum să ajung la înmormântare şi nici cum să trimit o coroană de flori. Sunt în Bucureşti doar cu soţia, care a stat în permanenţă alături de mine. Dacă nu era această situaţie, normal că veneam alături de Lăcătuş, la Arena Naţională, dar şi la înmormântare", şi-a explicat absenţa eroul de la Sevilla.

"Am încercat să îl sun pe Duckadam, mă gândeam că poate nu a aflat că soţul meu, fostul lui antrenor, a decedat. Nici nu mi-a răspuns la telefon!"
Ileana Voinescu, soţia lui Ion Voinescu

"Sigur că doamna Voinescu nu ştia că m-am operat, că eram internat tocmai în acele zile. Normal că am s-o sun, o să vorbim"
Helmuth Duckadam, fost internaţional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.