Diverse

EXCLUSIV Antrenorul găsit vinovat pentru proxenetism atacă: "Gușă a adus în judo mizeria din politică"

Tudor Băldean și antrenorul său de la Bistrița, Vasile Bodea, reclamă vocal favoritismele față de Andrei Gușă, fiul șefului FRJ

Articol de Justin Gafiuc  —  vineri, 23 martie 2018

La scurt timp după interviul din luna ianuarie al lui Vasile Bodea în Gazeta Sporturilor unde acuza Federația că-l favorizează pe fiul lui Cozmin Gușă, FR Judo a intrat în posesia unei informații că antrenorul a fost condamnat în noiembrie 2016 la 3 ani de închisoare cu suspendare și doi ani interzicerea unor drepturi civile pentru proxenetism.

În virtutea acestei chestiuni, ieri, în Comitetul Director, Federația a decis suspendarea dreptului de a antrena lui Vasile Bodea la nivel intern și internațional.

"M-a sunat în această dimineață Vasile Bălășoiu din Comitetul Director să mă anunțe că Federația a decis suspendarea dreptului de a antrena atât intern cât și internațional, e o nerușinare. Atâta vreme cât instanța nu mi-a trasat niciun fel de interdicții în zona sportivă de ce ar face asta Federația de Judo?

Ei sunt mai presus decât o instanță? Aștept decizia oficială și motivarea după care îi voi da în judecată. Gușă a adus în judo mizeria din politică, iar Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de fete, continuă să-și facă mendrele nestingherit așa cum face de ani de zile", a comentat Vasile Bodea pentru GSP.ro.

Cozmin Gușă a vorbit despre acest subiect: "Da. decizia a fost luată în unanimitate în Comitetul Director. Toți colegii au apreciat că această condamnare a lui Bodea pentru proxenetism și trafic cu minori este total incompatibilă cu activitatea de antrenor de judo. Când justiția îl va considera reabilitat, va putea reveni".

În timp ce antrenorul a fost suspendat, pe site-ul oficial al FR Judo președinte de onoare e prezentat Liviu Luca, cel care e în închisoare din iulie 2016 după ce a primit o condamnare de 6 ani cu executare pentru spălare de bani și delapidare în dosarul legat de devalizarea companiei Petrom Service. E un dosar în care inclusiv omul de afaceri Sorin Vântu a fost condamnat la 6 ani și două luni.

"E o eroare. Luca nu e președinte de onoare, apare din greșeală pe site-ul FRJ", a fost reacția lui Cozmin Gușă.

Vasile Bodea a acuzat în interviul de la începutul anului Federația Română de Judo că-l defavorizează pe campionul național la zi pentru a-l promova pe băiatul președintelui Federației.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.