Tenis

Serena Williams schimbă regulamentul în tenis » Anunțul făcut de președintele WTA

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 23 martie 2018

Revenirea Serenei Williams după pauza de maternitate a născut o adevărată polemică în rândul specialiștilor în tenis și a jucătoarelor.

 Tot mai multe voci cer ca jucătoarele care revin după nașterea unui copil să aibă clasamentul protejat, printre cele mai vehemente voci fiind Darren Cahill și James Blake, fost număr 4 ATP.

Steve Simon, președintele WTA, a luat în considerare cererile și declară că această regula va căpăta o altă formă din sezonul următor. 

"Când această regulă a fost stabilită, cu un an în urmă, jucătoarele nu au fost de acord ca cele care revin dupa pauza de maternitate să fie capi de serie. Ele au decis. O să vedem cum putem schimba această regulă din sezonul următor", a declarat Steve Simon, președintele WTA. 

Cahill și Blake, reacții categorice

Darren Cahill a fost primul care a reacționat, declarând că: "Serena, la fel ca toate jucătoarele care au născut, trebuie protejată de WTA. Trebuie să aibă clasamentul protejat".

Și James Blake, directorul turneului de la Miami și fost număr 4 ATP, consideră că Serena ar fi trebuit să fie printre capii de serie ai competițiilor și că regulamentul WTA trebuie modificat. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.