Tenis

Sfaturi prețioase pentru Simona Halep de la antrenorul Serenei: "O singură lovitură nu e la nivelul joculului ei. În rest, e incredibilă!" » Ce șanse îi dă să ia un Grand Slam

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 martie 2018

Simona Halep e liderul WTA în acest moment, însă n-a câștigat niciun titlu de Grand Slam până acum. Totuși, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, e convins că jucătoarea noastră va sparge gheața și va reuși să triumfe într-un turneu important. 

"Trebuie să continue să facă ceea ce face acum. Se va întâmpla cu siguranţă. Mereu e foarte aproape, lucrurile se vor întoarce în favoarea ei. A jucat un tenis foarte bun în ultimii trei ani.

A fost foarte aproape de locul 1 mondial în câteva rânduri şi până la urmă a reuşit să ajungă acolo. A fost aproape de un titlu de Grand Slam şi până la urmă va reuşi să-l câştige", a declarat Mouratoglou la TV Digi Sport.

Antrenorul în vârstă de 47 de ani a analizat și evoluțiile Simonei din ultima vreme:

"Are un joc complet. În primul rând, se mişcă incredibil, îi place să aibă spaţiu şi ca adversarele să se mişte repede. Nu cred că are vreo lovitură slabă. Este scundă, deci serviciul poate fi o problemă pentru jocul ei. Nu e la acelaşi nivel cu restul jocului ei. Din punct de vedere fizic este incredibilă, iar din punct de vedere mental a crescut mult faţă de ultimii ani.

Poate face orice. Se poate apăra, dar poate să şi atace. Profită de orice oportunitate de a ataca. E foarte bună în a trece din apărare în atac. Se poate adapta la orice tip de adversar. Arată că, deşi nu are foarte multă putere, poate compensa cu alte calităţi şi poate avea un joc care să-i permită să fie agresivă".


Patrick Mouratoglou și Serena Williams // Foto: Guliver/GettyImages

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.