Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA // Modificare de ultim moment pregătită de Cosmin Contra: ce inovație pregătește în primul "11"

Articol de Eduard Apostol, Marius Mărgărit  —  Monday, 26 March 2018

Cosmin Contra studiază varianta să-l aşeze lângă Bancu în flancul stâng pe colegul acestuia de la Ştiinţa, Alexandru Mitriţă.

Oltenii care vor alege să susţină marți seară naţionala României ar putea fi întâmpinaţi cu o mare surpriză.

Pe lângă Nicuşor Bancu, ce şi-a câştigat deja un loc de titular ca fundaş stânga, Cosmin Contra i-ar putea oferi mai mult credit lui Alexandru Mitriţă, un alt fotbalist de succes al Craiovei de acum. Fie din startul partidei, fie de la începutul reprizei a doua, după ce autorul pasei fantastice de la golul victoriei cu Israel marcat de Ţucudean a intrat la Netanya în minutul 61, în locul lui Grozav.

Juveţii ar putea avea banda stângă a "tricolorilor" în partida revanşei, după 24 de ani, cu Suedia. "Guriţă" a sesizat că a existat mai multă viteză cu Bancu şi cu Mitriţă în acel flanc, de unde a sosit faza ce-a făcut diferenţa în Ţara Sfântă.

Nicuşor poate beneficia de momentul bun pe care-l trăieşte şi la echipa de club, lui Contra i-a plăcut mult de el şi are de gând să-l mai forţeze ca fundaş stânga, în detrimentul lui Alin Toşca şi Cristi Ganea, alte soluţii folosite în acea zonă.

"Nu mi-a fost frică să-l bag pe Bancu fundaș stânga în Israel. Eu l-am urmărit. A fost foarte bun la Craiova și a crescut pe faza defensivă. Aveam nevoie de incursiunile lui. A făcut un meci bun"
Cosmin Contra, selecţioner România

2 selecții
a strâns Bancu la naţională, după cele 90 de minute din Israel mai având 24 în Danemarca (1-1)

4 goluri
și 5 assist-uri are Bancu în 30 de meciuri în acest sezon pentru Craiova

  • România - Suedia se joacă marți, de la 21:30. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.