Nationala

Diferența URIAȘĂ de valoare nu s-a văzut în teren: naționala U21 a Angliei, mai scumpă decât toată Liga 1

FOTO: Reuters

Articol de Eduard Apostol, Vlad Nedelea  —  luni, 26 martie 2018

"Tineretul" României U21 a avut momente bune când a jucat de la egal la egal cu cel al Angliei sâmbătă seară, la Wolverhampton. În cele din urmă, s-au impus fotbaliștii mult mai bine cotați ai Albionului, scor 2-1, campioni mondiali anul trecut la categoria de vârstă sub 20 de ani. 

Fotbaliști de la Liverpool, Tottenham, Arsenal și Leicester, printre alții, cu o mare speranță a fotbalului britanic, i-au înfruntat pe jucătorii noștri. Un alt exemplu, Sessegnon (Fulham), care a fost rezervă neutilizată cu "tricolorii", are o cotă de 25 de milioane de euro pe transfermarkt!

Lotul pe care selecționerul Aidy Boothroyd îl are la dispoziție este cotat la 172,24 de milioane de euro. Ce înseamnă asta raportat la fotbalul românesc?

  • Echipele din Liga 1 adunate la un loc însumează 154,6 milioane de euro.
  • Prima reprezentativă a României, cu jucătorii actuali care au învins în Israel, este cotată la numai 40,1 milioane de euro.
  • Sessegnon, mijlocaș stânga de 17 ani, e cotat la 25 de milioane de euro, cât tot lotul lui Gigi Becali! Și de aproape două ori mai "scump" decât cel al lui Dinamo.
  • Gray (Leicester), căpitanul Albionului, Winks (Tottenham) și Davies și Calvert-Lewin (ambii de la Everton) sunt cotați la 15 milioane, fiecare mai mult decât tot lotul lui Dinamo (13,4 milioane de euro)
  • Lotul antrenat de Daniel Isăilă e cotat la 14,1 milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.