Diverse

Nu suntem capabili: adio, tren la Otopeni pentru EURO 2020! Soluția de avarie găsită de Ministerul Transporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 martie 2018

Trenul direct Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, programat să fie gata în acest an, nu va fi funcțional nici în 2020, când București va fi oraș gazdă pentru meciurile de la Euro, anunță hotnews.ro.

Proiectul n-are nicio șansă să mai fie gata până în iunie 2020, așa că cei care vor merge spre Otopeni vor lua microbuzele din halta care e la 3 kilometri de aeruportul Henri Coandă. De asemenea, hotnews.ro anunță că vor fi montate scări rulante și se va mai face încă o clădire, lucru dezvăluit de Ion Gavrilă, directorul general al Companiei Naționale CFR SA.

"Ne-am propus ca în 2019 să modernizăm acea haltă de lângă aeroport, iar de acolo o să putem să facem o șosea pentru microbuze și un terminal în aeroport. Am încercat să facem și varianta a doua, dar 90% că nu se poate face până la Campionatul European subtraversarea DN1, din cauza primăriei Otopeni.

Am avut o tentativă de a discuta despre autorizație, am înțeles că ne trimit la PUZ... Sigur n-o să reușim, adică am încurca Campionatul, fiindcă am ocupa una-două benzi și ar fi devieri, așa că am ales această variantă. De acolo, până la aeroport vom asfalta, probabil pe două benzi și se face și un terminal în Otopeni", spune Ion Gavrilă, directorul general al Companiei Naționale CFR SA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.