Nationala

ROMÂNIA - SUEDIA 1-0 // VIDEO + FOTO Revanșă amicală după 24 de ani » Golul superb al lui Rotariu a răpus rezervele Suediei

+15 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  Tuesday, 27 March 2018

România a câștigat partida amicală cu Suedia, scor 1-0, prin reușita lui Dorin Rotariu, intrat de 4 minute pe teren.

Prima repriză a fost una încrâncenată, fără ocazii clare de gol. Suedia a început mai curajos, cu un pressing avansat în primele 10 minute, apoi a cedat inițiativa. Elevii lui Contra au echilibrat partida și au punctat prin zvâcnirile lui Mitriță și Țucudean.

Cea mai importantă șansă a venit în minutul 25, când "piticul atomic" de la CS U Craiova, Alexandru Mitriță, a trimis puțin pe lângă buturile lui Johnsson, după o pătrundere din flancul stâng.

România n-a început tocmai bine nici partea secundă. Însă prima acțiune periculoasă de poartă a însemnată și deschiderea scorului. Contra a mutat inspirat, Dorin Rotariu marcând (57) la doar 3 minute de la intrarea pe teren. Gheorghe Grozav a intrat și el excelent, ratând o ocazie importantă a tricolorilor (82).

Minutele de final au fost marcate doar de debuturile lui Nedelcearu și Man. Cosmin Contra a ajuns la 10 jucători noi în mandatul de la națională: Ioniță II, Balașa, Bancu, Țucudean, Niță, Mitriță, Anton, Cicâldău, Nedelcearu și Man.

  • România a mai jucat în această pauză competițională un amical în Israel, câștigat cu 2-1 (goluri Stanciu și Țucudean). Detalii AICI!
  • Următorul meci al României va fi în septembrie, cu Muntenegru, acasă, în Liga Națiunilor, pe 7 septembrie 2018. Totul despre Liga Națiunilor AICI!

Coșmarurile cu Kennet Andersson

La Mondialul American din 1994, România a fost la doar un mic pas semifinale. Visul frumos a fost transformat într-un coșmar de Kennet Andersson, în minutul 115. Atacantul a marcat golul egalizator pentru 2-2, iar suedezii s-au calificat în ultimele 4 după loviturile de departajare – unde Andersson a punctat din nou. Parcursul din 1994 rămâne, însă, cea mai mare performanță a României.

România - Suedia 1-0A marcat: Rotariu '57Click aici pentru liveTEXT

Final de meci, 1-0. 

min. 92: Dennis Man scapă singur cu portarul după o pasă excelentă a lui Keșeru. Mingea sare din gazonul de pe "Ion Oblemenco" și îl incomodează în timpul șutului.

min. 90: Arbitrul de rezervă arată 3 minute de prelungire.

min. 87: Dennis Man debutează la națională! Mijlocașul de la FCSB i-a luat locul lui Nicolae Stanciu. La suedezi, Berg și Sebastian Larsson îi schimbă pe Guidetti și Fransson.

min. 85: Guidetti și Săpunaru se ciondănesc. Arbitrul israelian calmează spiritele. 

min. 84: A 2-a schimbare și la suedezi. Viktor Claesson intră în locul lui Durmaz. 

min. 82: Debutantul Ionuț Nedelcearu îi ia locul lui Dragoș Grigore.

min. 82: Grozav driblează elegant, își năucește adversarul direct și trimite puțin pe lângă bară.

min. 76: Excesul de zel al lui Keșeru este penalizat cu un cartonaș galben.

min. 74: Acțiune virtuoasă a lui Grozav. Driblează doi adversari, apoi îi pasează lui Stanciu. Șutul mijlocașului Spartei Praga este blocat.

min. 71: Tătărușanu are două intervenții salutare! Guidetti primește o minge perfectă în fața porții, trimite în blocajul apărătorilor, mingea revine la el, apoi e blocat de Tătărușanu.

min. 71: Ola Toivonen intră în locul vârfului Kiese Thelin.

min. 70: Paul Anton intră în locul lui Răzvan Marin.

min. 66: Jimmy Durmaz primește un cartonaș galben pentru o palmă aplicată lui Dorin Rotariu.

Min 62: Cosmin Contra mută și în atac. Claudiu Keșeru intră în locul lui George Țucudean.

Min 61: Chipciu este înlocuit cu Gheorghe Grozav. Fotbalistul lui Anderlecht se ceartă cu arbitrul de rezervă, reclamând neacordarea unei lovituri de la 11 metri.

min 57: GOL ROMÂNIA! Rotariu primește o pasă de la Nicolae Stanciu, îl depășește pe Hult, și trimite cu stângul, necruțător, la colțul lung.

A fost al 600-lea gol marcat de România în meciurile disputate pe teren propriu.

min 55: Sema câștigă duelul cu Manea, scapă singur la 16 metri de poartă, dar trimite slab, pe lângă poartă.

min 54: Mitriță iese de pe teren în aplauzele întregului stadion. În locul său intră Dorin Rotariu.

min 50: Larsson execută lung o lovitură de la margine, iar Toșca trimite în corner. Thelin recuperează mingea și trimite cu interiorul, cu mult efect, la un metru de stâlpul stâng al porții României.

min 47: Jimmy Durmaz este faultat de Stanciu la 35 de metri de poarta lui Tătărușanu. Tătărușanu reține fără probleme mingea realuată cu capul din centrare.

min. 46: A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză, una încrâncenată, fără ocazii clare de gol. Suedia a început mai curajos, cu un pressing avansat în primele 10 minute, apoi a cedat inițiativa. Elevii lui Contra au echilibrat partida și au punctat prin zvâcnirile lui Mitriță sau Țucudean. Cea mai importantă șansă a venit în minutul 25, când "Piticul Atomic" de la CS U Craiova a trimis puțin pe lângă buturile lui Johnsson, după o pătrundere din flancul stâng.

 min 45+2: Țucudean se desprinde excelent, evită ofsaidul, și trimite un șut din lateral, paralel cu poarta suedezilor.

min 45: Jocul este întrerupt! Fanii de la tribuna a 2-a s-au luat la bătaie, în timp ce din peluză au fost aruncate obiecte în teren.

min 43: Sema plonjează în careu după un contact cu Pintilii, dar arbitrul dictează fault în atac.

min 38: Guidetti este surprins în ofsaid. 

min. 32: Mitriță este faultat la 25 de metri de poartă, după o incursiune în stilul caracteristic. Tot el execută lovitura liberă și trimite mult peste poartă.

min 28: România urcă în pressing. Nicolae Stanciu este bruscat în interiorul careului, cere penalty, dar este ignorat de arbitrul partidei, Roi Reinshreiber. 

min 25: Cea mai importantă ocazie de gol a României. Mitriță preia mingea în tușa stângă, intră cu ea în centru și trimite puțin pe lângă poarta lui Johnsson.

min 24: Chipciu oprește prin fault un contraatac promițător al suedezilor în banda stângă.

min 20: Johnsson reține o centrare trimisă greșit de Toșca.

min 16: Combinație rapidă între Stanciu și Țucudean. Defensiva adversă anticipează pasa și trimite mingea în corner.

min 14: Tătărușanu boxează excelent mingea trimisă de suedezi din corner.

min 12: Mitriță are o incursiune bună, dar e blocat în ultima clipă la marginea careului de 16 metri. Durmaz tâșnește pe contraatac și Fransson trimite peste poartă.

min 9: Suedezii au preluat inițiativa partidei. România se mulțumește momentan cu cu ieșirile pe contraatac.

min. 4: Jannson, singur în centrul careului de 6 metri, trimite slab peste poarta lui Tătărușanu.

min 3: Întreg stadionul s-a ridicat și a aplaudat în memoria lui Nicolae Tilihoi.

min. 2: Dragoș Grigore este lovit de Jimmy Durmaz și iese șchiopătând de pe teren. 

min. 1: A început partida! 

Fanii prezenți pe Ion Oblemenco au ținut un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi.

Echipele de start:

România: Tătărușanu - Cr. Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Toșca - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Stanciu, Al. Mitriță - Țucudean
Rezerve: Fl. Niță, S. Lung, Moți, Nedelcearu, P. Anton, Deac, D. Rotariu, Grozav, Keșeru, Budescu, Benzar, Cicâldău, Man, Bancu
Selecționer: Cosmin Contra

Suedia:  Johnsson - Larsson, Jansson (cpt),  Helander, Hult - Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema -  Guidetti, Kiese Thelin
Rezerve: Rinne, Nordfeldt, Berg, Claesson, Forsberg, Granqvist, Larsson, Lindelof, Lustig, Olsson Mart., Svensson, O. Toivonen
Selecționer: Janne Andersson

UPDATE ora 21:15

La stadion au ajuns și ultrașii din Peluza Sud '97, nucleul dur al galeriei oltene care a rămas alături de FC U Craiova în Liga a 4-a, la prima apariție pe noul "Ion Oblemenco": 

UPDATE ora 19:00

Atmosfera în fan-zone-ul de la Stadionul "Ion Oblemenco", înaintea amicalului România - Suedia.

România a jucat în galben în această seară, în timp ce Suedia a avut un echipament albastru. Acest meci se joacă la Craiova după o pauză de 14 ani. Ultimul meci acolo a fost pe 4 septembrie 2004, 2-1 cu Macedonia, în preliminariile Campionatului Mondial din 2006. De-a lungul istoriei, tricolorii au jucat șase partide în Bănie, obținând patru victorii. Două meciuri s-au terminat la egalitate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.