Gimnastica

Moment incredibil povestit de Diana Bulimar: "M-am dat accidentată pentru Larisa"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 martie 2018

Diana Bulimar a vorbit la Exatlon cel mai greu moment din cariera ei. Fosta gimnastă, care în prezent are 22 de ani, a explicat ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când Larisa Iordache a înlocuit-o la exercițiul de la bârnă.

Deși oficial a fost vorba despre o accidentare, Diana Bulimar a spus adevărul la 6 ani distanță de la acel episod.

"Eu am prins o singură Olimpiadă, cea de la Londra, în 2012. Luasem deja o medalie și mă calificasem într-o finală Olimpică. Din fericire sau din păcate, colega mea, care era mai bună ca mine, era următoarea. Și, trăind în România și putând să se facă ușor schimbări, m-am dus la doctor să mă dau accidentată și să concureze ea în locul meu.

Nu știam ce să simt, dintr-o parte eram atacată. Familia îmi era alături și trebuia să își dea acceptul pentru acel fapt, care nici până în momentul de față nu a fost semnat. Părinții mei nu și-au dat acordul.

Colega mea Larisa (n.r. Larisa Iordache) a primit șansa, mă bucur că a avut-o și a trăit ce a trăit pe bârnă. Simțeam că sunt moartă, aveam 14 ani de gimnastică, simțeam că am muncit atâția ani pentru acel moment și mi-a fost luat. Nu vreau să răscolesc amintiri, vreau doar să spun că sunt împăcată cu acea decizie", a povestit Diana Bulimar.

"Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare și a spus că mai bine îi cedează Larisei finala, pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache a avut o şansă, pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelăm nu doar sportivi, ci şi caractere", declara la acea vreme Mariana Bitang pentru TVR.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.