Nationala

S-au răzbunat fanii lui FC U Craiova pe Burleanu? "Noroc că a fost amical, dacă era meci oficial, sigur ieșea mai rău"

Articol de Eduard Apostol, Marius Mărgărit  —  joi, 29 martie 2018

Incidentele de la meciul cu Suedia, 1-0, provocate de fanii olteni de la Peluza Sud, cei ai echipei craiovene din Liga a 4-a, ar putea avea urmări pentru FRF şi echipa naţională.

Au fost scandări xenofobe la adresa ungurilor, iar spre finalul primei reprize, tirul cu petarde aruncate spre teren dinspre aceleaşi sectoare l-a determinat pe arbitrul israelian Roi Reinshreber să oprească partida pentru două minute.

A fost o răzbunare a fanilor formației lui Adrian Mititelu şi la adresa actualei conduceri FRF, care a validat promovarea celor de la U Craiova în Liga 1. La tribuna a doua a şi fost afişat un banner: "Burleanu, nu uita, nici Craiova nu te vrea!".

"Noroc că nu a fost oficial"

Fiind un amical, UEFA nu a avut un observator de joc la România-Suedia. În legătură cu incidentele, totul rămâne la latitudinea arbitrului şi a raportului său de joc. În mod sigur acesta va consemna că a fost nevoit să întrerupă meciul.

"E foarte posibil ca UEFA, în urma raportului arbitrului, să deschidă o procedură disciplinară. Cum România e în stare de probaţiune, urmând să dispute prima partidă oficială de acasă, cu Muntenegru, în septembrie, cu porţile închise, este foarte posibil să ne alegem cu o amendă de câteva zeci de mii de euro sau chiar cu încă un meci cu porţile închise. Noroc că a fost amical, dacă era meci oficial, sigur ieșea mai rău, luam trei partide fără spectatori. Aşa, acum totul depinde dacă UEFA se va sesiza în baza raportului de arbitraj", a explicat un specialist în drept sportiv.

De la meciul cu Grecia ni se trage

În septembrie 2015, la meciul cu Grecia de acasă, 0-0, în preliminariile Euro 2016, fanii români au provocat acelaşi gen de probleme. Atunci UEFA ne-a amendat cu 60.000 de euro şi a dispus jucarea unei partide cu porţile închise.

Avocaţii FRF au obţinut amânarea sancţiunii, la ultimul joc de calificare, cu Finlanda, dar aceasta s-a reportat. Astfel, vom juca împotriva Muntenegrului fără spectatori, în septembrie, în prima rundă a Ligii Naţiunilor.

Au fost rupte 538 de scaune

Ieri, reprezentanţii FRF au predat stadionul "Ion Oblemenco" după meciul cu Suedia. La inspectarea arenei, s-a constatat că fanii din Peluza Sud au rupt 538 de scaune, iar costul înlocuirii acestora urmează să fie suportat de firma de asigurări cu care FRF a încheiat un contract, special pentru acest meci.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.