Stranieri

OFICIAL PAOK Salonic, dărâmată după scandalul de la meciul cu AEK Atena » Decizia luată de Comisia de Disciplină

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 martie 2018

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a fost sancționată dur de Comisia de Disciplină din Grecia, după evenimentele de la partida cu AEK Atena. 

Oficialii eleni au decis că formația antrenată de Răzvan Lucescu să piardă partida cu AEK la masa verde, scor 3-0, să fie depunctată cu încă 3 puncte și să pornească cu un deficit de două puncte în sezonul următor, anunță Gazzetta.gr.

În plus, patronul formației, Ivan Savvidis, a primit o interdicție de 3 ani pe stadioanele din Grecia, iar PAOK va disputa următoarele 3 partide de pe teren propriu, adică până la finalul sezonului, cu porțile închise!

Clasamentul în acest moment

1. AEK Atena 57 de puncte
2. Olimpiakos 50 de puncte
3. PAOK Salonic 49 de puncte

Incidente reprobabile

Partida decisivă pentru titlu, PAOK Salonic - AEK Atena, a fost întreruptă în minutul 90, după ce fostul stelist, Fernando Varela a trimis mingea în poarta oaspeților, dar arbitrul nu a validat reușita pe motiv de ofsaid.

Lucrurile au degenerat, atingând apogeul în momentul în care patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, a pătruns înarmat pe teren. Mai mult, oficialii formației din Salonic l-au amenințat pe arbitrul înfruntării, după cum au anunțat cei de la Marca.com (vezi detalii AICI).

PATRONUL LUI PAOK A CERUT SCUZE

"Doamnelor și domnilor, vreau să cer scuze tututor fanilor PAOK, tuturor fanilor greci și comunității fotbalului mondial pentru ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare foarte rău. În mod cert, nu am avut niciun drept să merg pe suprafața de joc în acest fel.

Reacția mea emoțională a fost cauzată de situația negativă generalizată din fotbalul grec din ultima vreme, dar și de toate evenimentele inacceptabile care au avut loc spre sfârșitul meciului: acțiunile arbitrilor, întreruperea meciului, protestele și intrarea pe teren a zeci de persoane din ambele echipe. Toate acestea ar fi putut crea o situație turbulentă pe teren și singurul meu scop a fost să protejez zecile de mii de fani ai lui PAOK de la eventuale ciocniri ce ar fi putut cauza victime umane.

Credeți-mă, nu am avut intenția să mă confrunt cu echipa adversă sau cu arbitrii. Și, cu siguranță, nu am amenințat pe nimeni. Din păcate, atât eu, cât și familia mea și colegii mei am fost ostaticii unei instituții de fotbal complet bolnave.

Mă lupt și voi lupta în continuare, în pofida atacurilor constante care se fac la toate nivelurile, pentru un fotbal corect, cu arbitraje oneste în toate meciurile", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al grupării elene. 

2
titluri de campioană are PAOK în Grecia, ultimul în urmă cu 33 de ani

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.