Nationala

Singurul lucru pe care l-ar schimba selecționerul Boingiu cu Ucraina U19, dacă ar putea să dea timpul înapoi

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 29 martie 2018

Adrian Boingiu, selecționerul naționalei României sub 19 ani, spune că dacă ar putea da timpul înapoi la meciul cu Ucraina ar schimba un singur lucru.

"Dacă aș fi fost acum la marginea terenului n-aș mai fi făcut schimbarea Merloi cu Lazăr în minutul 86, ci aș fi făcut-o în prelungirile partidei pentru a trage de timp. În rest, nu am ce să schimb. E greu să-i stăpânești pe jucătorii de pe bancă. Le-am spus să stea jos, dar nimeni n-a stat jos, toți erau în picioare. Nu reacționau la nimic nici cei din teren, parcă erau sedați", a declarat Boingiu la TV Digi Sport.

Selecționerul a comentat și momentul în care Alexandru Mățan a ieșit de pe teren înjurând, la schimbarea cu Micovschi.

"Nu pot să spun că m-a înjurat pe mine Mățan. Poate a fost supărat că nu i-a ieșit jocul. Mi-e greu să cred că un jucător ca el, cu care am avut un dialog foarte bun, ar putea face așa ceva. Eu vorbeam cu el seară de seară și îi spuneam să nu fie supărat pentru că nu juca la Viitorul. Îi spuneam că va fi numărul 1. E posibil să fiu și naiv în această situație", a adăugat Boingiu.


"Din toți cei 20 de jucători am vrut să fac schimbare post pe post. Nouă ne-a lipsit Dima foarte mult. E un jucător de suflet, e un jucător care are putere. Am trecut 8 fundași centrali prin jocurile internaționale, dar am decis să continui cu cei pe care i-am avut la aceste ultime jocuri" Adrian Boingiu

România U19 avea nevoie de un egal cu Ucraina pentru a se califica la EURO 2018, însă naționala noastră a pierdut meciul în prelungirile jocului. Moruțan a deschis scorul în minutul 77 și apoi a fost eliminat pentru că s-a bucurat dându-și tricoul jos. Safranov a egalat cu 6 minute înainte de final, iar Bondar a adus victoria ucrainenilor în minutul 90+2.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.