Europa League

GALERIE FOTO Imagini TARI publicate în premieră, la 12 ani de la "sfertul" UEFAntastic: ce făcea fiica lui Băsescu la marginea terenului din Giulești

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 30 martie 2018

Cel mai tare derby al începutului de mileniu pentru echipele românești a avut loc în sferturile Cupei UEFA, pe 30 martie 2006, atunci când Rapid a întâlnit-o pe Steaua, pe stadionul Giulești.

România era abia de doi ani în NATO, nu intrase încă în Uniunea Europeană, iar președintele și prim-ministru erau Traian Băsescu, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.

Meciul-tur a stârnit atât de multă pasiune în fotbalul românesc încât pe marginea terenului și-au făcut apariția nume surprinzătoare.

Fotoreporterii GSP au surprins-o atunci la meci pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, care a venit dotată cu un aparat foto profesionist pentru a-i imortaliza pe jucători. Ioana Băsescu a obținut o acreditare, deși nu se știe să fi fost vreodată angajată în presă. Tatăl ei a luat loc la "oficiala" din Giulești, alături de Copos și de Gigi Becali. 

Rapid și Steaua au terminat la egalitate, 1-1, după un meci în care au marcat Bănel Nicoliță și Viorel Moldovan, iar returul a fost 0-0, ceea ce a făcut ca echipa lui Gigi Becali să treacă mai departe.

La petrecerea organizată după calificare, Becali l-a chemat și pe Traian Băsescu, alături de care a petrecut ore în șir, celebrul episod "Șprițul de la Golden Blitz", spre furia ulterioară a suporterilor giuleșteni, care l-au taxat din scandări pe fostul președinte la următorul derby.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.