Liga 1

Mai jos de atât se poate? Rușini istorice pentru Dinamo: două recorduri negative egalate de echipa lui Bratu

Articol de Liviu Manolache  —  sâmbătă, 31 martie 2018

Dupa ce au scris istorie neagră prin ratarea play-off-ului în acest sezon, jucătorii lui Dinamo au mai atins o bornă negativă, după 69 de ani.

Dinamo a pierdut vineri seară, 1-2 cu Juventus București, echipă aflată pe ultimul loc înainte de duelul cu formația alb-roșie. O singură dată în istorie s-a mai întâmplat ca Dinamo să piardă pe teren propriu în faţa unei echipe clasate pe ultimul loc după disputarea a cel puţin o treime din meciuri dintr-un sezon.

Astfel, pe 27 martie 1949, în primul sezon jucat de bucureşteni în principala întrecere internă, dinamoviştii au cedat "acasă" cu 2-1 contra celor de la Gaz Metan Mediaş, golul victoriei oaspeţilor fiind izbutit de Iuliu Pop, în minutul 89.

Înaintea etapei a 16-a din ediţia 1948 - 1949, Dinamo se clasa pe 3, cu 17 puncte, în timp ce Gaz Metan ocupa poziţia a 14-a, cu doar 7 puncte. Până la finalul campionatului respectiv, sibienii aveau să mai strângă doar două puncte. Roş-albii au terminat pe 8, cea mai slabă clasare din istorie, contraperformanţă întâlnită în alte două ediţii 1950 şi 1959 - 1960

Rudolf Wetzer, antrenorul lui Dinamo, a trimis în teren atunci următorul "11": Ivan - Ambru, Novac, Ignat, Teodorescu, Şiclovan, Farkas, Apostol, Carol Bartha, Ozon şi Naciu.

a 6-A ÎNFRÂNGERE PE TEREN PROPRIU

Ba mai mult, dinamoviştii au suferit aseară a 6-a înfrângere pe teren propriu din ediţia curentă şi au egalat recordul de partide pierdute "acasă" pe durata unui campionat, record ce data din stagiunea 1957 - 1958. Atunci, din cele 11 meciuri disputate din postura de gazde, dinamoviștii au câştigat patru, au remizat într-un joc, iar șase au fost pierdute.

Înfrângeri Dinamo pe teren propriu în acest sezon

Dinamo - FC Botoșani 0-1
Dinamo - Poli Timișoara  1-2
Dinamo - Concordia Chiajna 2-3
Dinamo - Viitorul 0-4
Dinamo - CFR Cluj 0-2
Dinamo - Juventus București 1-2
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.