Box

FOTO Anthony Joshua e regele greilor » A câștigat categoric meciul pentru 4 centuri mondiale și a lansat o nouă provocare: "Cu el vreau să mă lupt!"

+11 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 aprilie 2018

Britanicul Anthony Joshua, 26 de ani, a câștigat la puncte meciul cu neozeelandezul Josep Parker, prin unanimitate. Joshua a deține acum patru centuri mondiale la categoria grea: WBA, IBF, IBO și WBO.

Meciul jucat la Cardiff, pe Millennium Stadium, în fața a peste 80.000 de spectatori, a fost unul echilibrat la început, dar pe final Joshua a controlat lupta, iar decizia arbitrilor a fost una categorică: 118 - 110, 118-110, 119-109

Cel mai dificil moment pentru Joshua a fost în runda a 6-a, când Parker a lovit foarte bine și puternic, iar britanicul a părut că se clatină și că poate cădea. Cu toate acestea, Joshua și-a revenit rapid și dominat până la final.

Anthony Joshua a ajuns la 21 victorii din tot atâtea meciuri, dar a fost prima dată când nu a câștigat prin KO.  Aceasta a fost prima înfrângere a lui Joseph Parker la profesioniști, care avea 24 victorii în 24 de partide, 18 dintre ele prin KO.

Centura WBC la categoria grea e deținută de americanul Deontay Wilder, 32 de ani.

"Am fost concentrat și am luptat bine cu brațul din față. A fost un meci ușor pentru mine. Am câștigat 10-11 runde. Vreau să dețin toate centurile și să mă lupt cu Wilder"
Anthony Joshua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.