În Liga a 3-a, Sebișul trage la promovare și pierduse la ”masa verde” în noiembrie meciul cu Cermei din cauza absenței Ambulanței la teren. La patru luni distanță, Comisia de Recurs a dictat rejucare! ”Manevre pentru alegerile FRF”, susțin surse GSP.
Alegerile federale continuă să scoată la lumină cazuri absurde, legate prin fire invizibile de scrutinul din 18 aprilie. Bunăoară, e dosarul unui meci din L3, Național Sebiș - Gloria Cermei, care trebuia să se dispute pe 10 noiembrie 2017.
Partida nu s-a mai jucat însă, fiindcă la stadion nu a existat o Ambulanță, iar observatorul Vasile Rad și arbitrul Dorian Barzuca au consemnat acest fapt în rapoarte. "Centralul" a așteptat cele 15 minute regulamentare, după care a fluierat finalul.
Recursul invocă forța majoră
Firește, speța a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină, care, pe 29 noiembrie 2017, a dat meci pierdut cu 0-3 la "masa verde" pentru Sebiș, care a atacat decizia la Recurs. Aici, lovitură de teatru!, obțin câștig de cauză după patru luni.
Pe 21 martie, Comisia prezidată de Claudiu Dinu întoarce verdictul și dictează rejucarea meciului, invocând ca argument forța majoră! Miza e specială pentru Sebiș: trage la promovarea în "B", se luptă cu Șirineasa, Lugoj și CSM Reșița, iar un pas greșit i-ar putea costa scump în campionat.
"A mers la o urgență"
Explică președintele Sebișului, Călin Cojocaru: "Noi ne-am îndeplinit obligația contractuală cu Serviciul de Ambulanță Arad, care n-a putut însă trimite la timp mașina respectivă fiindcă a apărut un caz medical urgent, unde a trebuit să intervină. Ambulanța a ajuns într-adevăr mai târziu la stadion, dar nu din culpa noastră. Am adus documente pentru a proba această situație aparte, pe care n-aveam cum s-o controlăm".
"N-au existat diligențe minime pentru alternativă"
Momentan, există doar motivarea Comisiei de Disciplină, care a dictat 0-3. Un pasaj relevant: "Susținerea reprezentanților echipei gazdă privind lipsa culpei datorită cazului fortuit reprezentat de necesitatea intervenției ambulanței la o altă urgență medicală nu poate fi primită, deoarece o astfel de împrejurare putea și trebuia să fie prevăzută la încheierea contractului de furnizare de servicii medicale. (...) Ambulanța poate fi oricând solicitată în regim de urgență, risc ce poate fi acoperit prin diligența minimă de a prevedea în contract o conduită corespunzătoare sau alternativă, cum ar fi asigurarea unui echipaj de rezervă".
Șeful FRF vizitează Aradul în preajma verdictului
Cum a fost posibilă o întoarcere la 180 de grade a verdictului? Oamenii de la Cermei ezită să intre în speculații, dar suspiciunile merg pe filiera Răzvan Burleanu - Claudiu Dinu, șeful Comisiei de Recurs.
Chiar în perioada în care ultimul a întors cazul în favoarea Sebișului, președintele FRF a vizitat Aradul în campanie electorală. "Acolo au existat niște discuții discrete pe acest dosar, iar oficialii de la Sebiș s-ar fi angajat că-l susțin la alegeri pe actualul președinte dacă vor obține rejucarea partidei. În plus, pe linie politică, prin primarul și fiul primarului din Sebiș, Burleanu a primit asigurări că va mai avea câteva voturi din județ. Totul cu condiția să nu piardă la "masa verde" cu Cermeiul, care cu siguranță nu intră pe lista votanților lui Burleanu", afirmă surse GSP.
Colegi la Cotroceni
Conexiunile de culise merg mai departe. Fost avocat al lui Traian Băsescu, Claudiu Dinu a preluat conducerea Comisiei de Recurs în iulie 2015, la circa un an după ce Burleanu a câștigat alegerile federale. Cei doi au fost colegi la Cotroceni, unde au lucrat în sectoare diferite! Dinu, doctor în drept, a activat la Departamentul Constituțional Legislativ, iar Burleanu la Departamentul pentru Minorități.
Burleanu l-a adus pe Dinu în FRF după ce vechea Comisie de Recurs i-a anulat lui Gabi Mureșan suspendarea de 16 etape primită inițial în "dosarul Rusescu". Fostul mijlocaș de la ASA i-a provocat atunci stelistului o fractură de orbită, a fost sancționat în primă fază de Comisia de Disciplină, dar Recursul i-a șters complet pedeapsa lui Mureșan.
"Ar trebui să-i dea afară!"
Șeful clubului din Cermei, Petre Bulza, e contrariat de turnura cazului: "E o încălcare flagrantă de regulament, iar pentru modul în care Comisia de Recurs a judecat acest dosar FRF ar trebui să-i dea afară pe cei care au contribuit la acest verdict rușinos. E strigător la cer. Lucrurile sunt evidente! Așteptăm motivarea și mergem la TAS".
5e locul pe care-l ocupă în prezent Național Sebiș în Seria C4, la 12 puncte de liderul Șirineasa
Comisia de Recurs FRF
Claudiu Dinu - președinte
Elena Stoian - vicepreședinte
Daniela Mândruță - membru
Roxana Diaconu - membru
Doru Trăilă - membru
Daniela Popa - secretar
Pedeapsă "exemplară" și la fotbalul feminin
"Dosarul Sebiș - Cermei" nu e singurul din fotbalul mic la care deciziile bizare vin exact împotriva cluburilor care nu vor vota cu Burleanu. Recent, clubul de fotbal feminin Sporting Lugaș (L2), care nu-l susține pe actualul președinte, s-a trezit cu o amendă-gigant de 5.000 de lei pentru că nu și-a anunțat în timp util la FRF organele de conducere.
Gruparea își asumă vina, numai că nivelul sancțiunii nu e prevăzut expres în Regulamentul Disciplinar! "Cu suma asta, un club de acest nivel își plătea cheltuielile de organizare pe vreo trei, patru etape", comentează un oficial din fotbalul feminin.
{{text}}