Campionate

Terifiant » Scandal de pedofilie la două cluburi importante: Jucătorii se prostituau pentru 32 de euro » Șeful rețelei era un arbitru

Martín Bustos // FOTO: www.clarin.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 03 aprilie 2018

Scandalul de pedofilie a lovit alt mare club: River Plate, după Independiente! Se prostituau pentru 800 de pesos (n.r. 32,2 euro). Mai mulți adolescenți din Academia roș-albilor au susținut că au fost victimele rețelei de prostituție conduse de Martín Bustos, un arbitru asistent din prima ligă argentiniană.

Până acum, ancheta viza doar clubul Independiente. Pornise de la mărturia unui puști, junior al roș-albilor, care îi spusese tot psihologului echipei. În scurt timp, poliția și procuratura au aflat de rețeaua de pedofili care obliga tinerii de la Academie să se prostitueze. 20 de adolescenți, între 14 și 16 ani, ce locuiau la internatul grupării, căzuseră victime. 

Între 800 și 1.000 de pesos

Șeful rețelei era Martín Bustos, arbitru asistent în prima ligă. Un tânăr de 19 ani, jucător la echipa secundă a lui Independiente, făcea presiuni și îi șantaja pe copii. Apoi, îi ducea la un mall din Avellaneda, la periferia Buenos Aires-ului, de unde erau luați și duși în apartamente din diferite cartiere ale capitalei. Primeau între 800 și 1.000 de pesos (34-30 de euro).

Mai multe persoane au fost arestate, începând cu Bustos, exclus imediat de federație. Băiatul de 19 ani, dat afară de Independiente, însă nu a fost arestat. El s-ar fi numărat printre primele victime. Procurorul Maria Soledad Garibaldi dezvăluia că "structura acestei rețele de prostituție cu minori nu funcționa doar la Independiente. Sunt și alte cluburi afectate".

Erau racolate și fete de la volei

După Independiente, un nume și mai mare: River Plate! Mai mulți tineri au denunțat abuzuri sexuale. Erau juniori de la secția de fotbal, dar și fete de la volei, a dezvăluit avocatul apărării.  Anchetatorii merg mai departe. Foarte probabil, rețeaua a mai lovit o grupare din Primera División: Atlético Temperley, aflată tot lângă Buenos Aires. 

20de ani de închisoare riscă Martín Bustos, arbitrul care dirija rețeaua de pedofili din fotbalul argentinian

"Părinții îi lasă să plece, sperând ca băieții lor să devină noii Messi. Dar mulți rămân fără niciun ban, departe de familii și cu frustrarea visului neîmplinit. Devin astfel ținte ușoare pentru rețeaua de pedofili" Nora Schulman, director al Comitetului argentinian pentru drepturile copilului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.