Liga 1

EXCLUSIV CCA a decis cine arbitrează FCSB - U Craiova » Al doilea gafeur al sezonului conduce derby-ul etapei

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 04 aprilie 2018

CCA l-a delegat pe Istvan Kovacs să arbitreze derby-ul de luni seară, FCSB - U Craiova, după ce a condus și ambele meciuri din sezonul regulat.

Luni seară, de la ora 20:45, în a doua zi de Paște, Bucureștiul găzduiește o partidă de gală la care sunt așteptați peste 30.000 de spectatori! Arena Națională e gata să primească suporterii steliști, dar și pe cei olteni, care și-au anunțat prezența în număr foarte mare, la derby-ul etapei a treia din play-off, dintre FCSB și Universitatea Craiova.

Și pentru că meciul este unul între două echipe care luptă la baionetă până în ultima clipă la titlul de campioană, Comisia Centrală a decis să trimită un arbitru experimentat de pe lista FIFA.

Gazeta Sporturilor a aflat că delegat va fi Istvan Kovacs, 33 de ani, din Carei! Acesta a condus 16 dueluri în actualul sezon, iar partida pe care a primit-o de la CCA e una importantă pentru statistica personală a arbitrului. Va fi cel de-al 220-lea meci pe prima scenă din România, la 10 ani și 8 luni de la debutul în Liga 1: 11 august 2007, Poli Timișoara - Pandurii 3-1.

Mai mult, Kovacs primește de la CCA al treilea joc dintre Steaua și Știința din actualul sezon, după ce a "fluierat" fără greșeală și primele două întâlniri din actualul sezon regulat. 

E al doilea gafeur al sezonului

Chiar dacă în cele două partide dintre FCSB și U Craiova n-a avut nicio greșeală, Kovacs a avut confrutări în care a gafat grav. Într-o monitorizare a ziarului, în dreptul lui Kovacs apar 8 greșeli mari în actualul sezon de Liga 1, ceea ce-l clasează pe locul 2, după Ovidiu Hațegan, care are 9 erori.

Kovacs a gafat de 3 ori pro Craiova și tot de atâtea ori contra oltenilor în actualul campionat, în timp ce la meciurile FCSB-ului nu a greșit niciodată. "Centralul" de 33 ani e un talisman pentru ambele echipe. Pe steliști i-a condus de 20 de ori în întreaga carieră, aceștia având un procentaj pozitiv, 70%: 11 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri. În timp ce pe juveți i-a arbitrat de 16 ori, procentaj 69%: 9 victorii, 2 remize și 5 înfrângeri.

  • FCSB - U Craiova se joacă luni, de la ora 20:45. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.