Liga 1

Doar Emery mai e ca Dică! Situație incredibilă la FCSB: ce plănuiește Becali este unic în Liga 1

Dică încasează 8.000 de euro lunar. La CFR, Petrescu încasează de 4 ori mai mult

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  joi, 05 aprilie 2018

Liderul din Liga 1, Nicolae Dică, a rămas unicul tehnician al cărui scaun se clatină în finalul sezonului. Odată cu schimbarea de la Astra, Mulțescu în locul lui Iordănescu, toți ceilalți din play-off au ajuns cu băncile sigure.

Forfota antrenorilor s-a oprit, doar primul loc mai e în pericol să fie dat afară! Situația stranie a fost completată de modificarea efectuată la Astra. Edward Iordănescu s-a certat cu patronul Ioan Niculae și a fost schimbat cu Gigi Mulțescu, care a semnat pe un sezon din vară încolo.

Tot recent, Dan Petrescu a anunțat că a acceptat extinderea acordului cu CFR până în 2020. Postul lui Stoican e "bătut în cuie" la Iași, echipa-revelație a sezonului.

Iar Hagi e și tehnician, și patron, deci mai sigur de atât nu e posibil. Craiova s-a grăbit și ea să-l confirme pe Devis Mangia, mulțumită de parcursul pe care l-a avut echipa cu fostul selecționer de tineret al Italiei, i-a extins contractul pe următorii trei ani.

Dică rămâne, așadar, singurul amenințat cu demiterea, unicul tehnician care va afla în următoarele șapte etape dacă-și salvează postul ori nu. Acordul lui cu FCSB expiră la 30 iunie și o nouă înțelegere e condiționată de câștigarea campionatului.
Până și Florin Bratu, din play-out, e sigur de post, numai liderul tremură.

Bratu a semnat până în 2019 și conducerea lui Dinamo a confirmat că antrenorul va fi păstrat până la finalul contractului. "Un an și jumătate, Florin va fi aici! Trebuie să stopăm instabilitatea care ne-a caracterizat în ultimii ani, să păstrăm un antrenor pentru mai multă vreme!", e convins directorul general Dănciulescu. 

"Dacă vom câștiga titlul, puteți să pariați că Dică rămâne, va avea contractul pe masă, doar să-l semneze. Dacă ratează obiectivul, pleacă o mie la sută!" Gigi Becali, patron FCSB

Doar Emery mai e ca Dică

Statutul incert al antrenorului de pe primul loc e o ciudățenie, fiindcă în ligile de top din Europa tehnicianul liderului e asigurat. Valverde de la Barcelona, Guardiola de la City, Allegri de la Juventus ar pleca numai dacă ar vrea ei. Într-o situație asemănătoare cu a lui Dică se mai află Unai Emery, de la PSG.

Spaniolul e pe făraș deși va mai câștiga un titlu de campion. Competiția din Franța e ușor de câștigat cu un lot dintre cele mai scumpe din istoria fotbalului, șefii sunt nemulțumiți că succesul clubului nu s-a extins și în Champions League, unde Parisul s-a oprit în "optimi". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.