Liga Campionilor

VIDEO Declarații geniale din Liga 1 despre "foarfeca" lui Ronaldo: "Cred că s-a uitat la meciul nostru cu Dinamo. Dar a avut mai mult noroc, pe-a mea a parat-o Penedo!"

Articol de Eduard Apostol, Aurelian Botezatu  —  joi, 05 aprilie 2018

Liga 1 a reacționat la execuția spectaculoasă a lui Ronaldo (VIDEO AICI) prin fotbaliștii români, actuali sau foști, care au apelat și ei la asemenea faze.

"Foarfeca" lui Cristiano Ronaldo din meciul cu Juventus (3-0) a fost faza săptămânii în fotbalul mondial și-a aprins discuțiile microbiștilor pe mapamond. Reușita superstarului lui Real Madrid a adus aminte de o fază similară realizată de marele Pele în pelicula "Drumul spre victorie". Acest procedeu spectaculos a fost inventat, practic, de un brazilian, Leonidas da Silva, care a marcat primul gol din "foarfecă" din istorie pe 24 aprilie 1932. Cei din Liga 1 au comentat faza lui Cristiano. 

Claudiu Niculescu - "Poţi să faci foarfecă, dar să nu fie ruginită, să nu se deschidă sau să nu taie, că atunci cazi şi îţi rupi spatele! Te faci de râs, îţi mai sare şi gheata în tribune. A fost o «foarfecă» perfectă a lui Cristiano Ronaldo. Sincronizarea este cea mai importantă. Evident că este şi o execuţie antrenată, dar nu poţi să faci aşa ceva la fiecare antrenament, de 10-15 ori de zi, că apoi te deşurubezi total la 30 de ani"

Cătălin Cursaru - "Și eu am dat un gol oarecum similar, în 2002, de-am ajuns la «Faza zilei» pe CNN. Mi-aduc aminte că Bogdan Lobonț, un mare portar, cel căruia îi marcasem, a spus că a fost «foarfecă» de Champions League. A fost anul în care am ajuns golgeterul campionatului. Nu e chiar ușor de făcut, trebuie să simți exact mingea"

Mihai Roman I - "Cred că s-a uitat la meciul nostru cu Dinamo. Dar diferența e că a dat mai bine și a avut mai mult noroc. Pe a mea a parat-o Penedo". 

După 2000, în campionatul intern, au mai înscris din "foarfecă" fotbaliști ca Ionel Dănciulescu, Gueye Mansour și Florin Costea, iar ex-steliștii Cristi Ciocoiu și Vlad Chiricheș au punctat astfel în cupele europene.

"La ultima «foarfecă» pe care am făcut-o la națională mi-am rupt mâna la antrenament! Da, am picat într-o groapă şi mi-am rupt mâna"
Adrian Mutu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.