Tenis

Dezvăluire de senzație a lui Ion Țiriac » Cum a "trântit" românul un meci: "Doar pentru asta te-am lăsat să mă bați"

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 aprilie 2018

Ion Țiriac (78 de ani) a dezvăluit un dialog spumos pe care l-a avut recent cu fostul mare jucător Rod Laver (79 de ani), deținător a 11 titluri de Mare Șlem.

Românul a mărturisit că s-a lăsat învins de celebrul jucător australian la un meci din 1968, pentru ca acesta să reușească "Grand-Slam"-ul, adică adjudecarea tuturor turneelor de Mare Șlem în același an. 

"L-am revăzut pe Rod Laver la Indian Wells. I-am spus: «Mă Rod, tu îţi aduci aminte când te-am lăsat să mă baţi de la două seturi la zero numai pentru că ştiam că poţi câştiga Grand Slam-ul?».

Apoi, vorbeam noi despre premiile din zilele noastre. Era un meci de fete, am zis: «Cine va câştiga aici, va lua 1,4 milioane de dolari. Tu ai luat 1.400 de dolari când ai câştigat Roland Garros». Şi mi-a zis: «Ce să iau?! La Wimbledon am câştigat de nu ştiu câte ori, dar eu primeam 50 de lire de la un magazin de sport. Mai mult de 150 de dolari n-am luat de nicăieri»", a dezvăluit Țiriac, la TV Digi Sport.

Partida la care face referire Țiriac avut loc în 1968, în sferturile de la Roland Garros. Românul a condus cu 6-4, 6-4, dar australianul a revenit și a câștigat următoarele 3 seturi, 6-3, 6-3, 6-0.


Rod Laver

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.