Nationala

Rezultatele naționalei U19 nu-l impresionează pe MM Stoica » Critici dure ale oficialului stelist: "E cea mai mare minciună din fotbalul românesc"

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 05 April 2018

Regula U21, principala realizare din mandatul lui Răzvan Burleanu de la Federație, nu-l impresionează pe MM Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului. 

"Când văd cu ce vor să iasă în față cei care vor să conducă fotbalul românesc, mă minunez! Să-ți faci un titlu din glorie cu regula sub 21 e cea mai mare minciună din fotbalul românesc. Pe noi nu ne interesează acum ca echipa națională U19 să se califice la turneul final. Performanță face doar echipa de seniori. Echipa de juniori nu câștigă nimic. Ne păcălim. Sunt jucători forțați să joace în Liga 1.

În 1996, am făcut o echipă de juniori foarte bună la Galați. Am câștigat campionatul cu acea echipă la juniori. După ani, am tras linie. În acea echipă era titular Florin Cernat, care a ieșit fotbalist. Iulian Apostol a ieșit fotbalist, la fel ca Sorin Ghionea. Am realizat că pe mine mă interesează să promăvă juniori la prima echipă, nicidecum să câștigăm titlul. Regula nu e greșită, dar e greșit aplicată. E foarte bine să ai regula asta și să plătești cluburile care folosesc jucători U21. Dar nu poți obliga cluburile să-i folosească!

Dacă Gigi Becali nu cheltuia două milioane de euro pe Florin Tănase și Mihai Bălașa, eram obligați să jucăm cu Cojocaru în ediția precedentă. Cine ar fi plătit pentru asta? Florin Niță, care e oricând titular la echipa națională în cazul în care Tătărușanu nu răspunde convocărilor. 

Chiar și fără regula U21, Gigi tot ar fi cumpărat jucători tineri. Când  a dat un milion pe Gabi Iancu sau Nicolae Stanciu, nu era regula U21", a spus MM, la TV Digi Sport. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.