În ultimii 4 ani, de când practic CSM București a început să fie cu adevărat o echipă puternică, 9 antrenori s-au perindat pe banca tehnică a campioanei României.
- CSM București - Metz, manșa tur din sferturile Ligii Campionilor, se joacă azi, de la ora 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.
CSM București va aborda dubla cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu un nou antrenor pe banca tehnică. Nou e un fel de a spune pentru că Per Johansson a mai avut un mandat de două luni, exact acum un an, în aceeași fază a competiției!
În 2017, nordicul prelua CSM înainte de "sferturile de finală" și trecea la pas cu CSM București de Ferencvaros Budapesta. Ducea echipa în Final 4, acolo unde avea să termine pe locul al treilea. Acum Per spune că-și dorește să ajungă să joace finala, pentru că are o echipă mai solidă, "Una cu un potențial sperior celei de anul trecut", cum s-a exprimat suedezul.
Noi nouă, ei unul singur!
Echipa de handbal patronată de Primăria Capitalei a început practic să conteze în handbalul românesc din sezonul 2013-2014. De atunci bugetul echipei s-a mărit substanțial, au fot aduse jucătoare valoroase din întreaga Europă și s-a ajuns până la câștigarea Ligii Campionilor în 2016. De atunci, CSM București a avut an de an, pe banca tehnică, unul, doi sau chiar trei antrenori! A fost cel mai instabil post din cadrul echipei.
Un singur antrenor a dus un campionat întreg de la un capăt la altul. Se întâmpla în sezonul 2014-2015, când pe banca "tigroaicelor" a stat daneza Mette Klit. Antrenoarea care a dus primul titlu în istoria echipei, la capătul unei lupte la baionetă cu HCM Baia Mare. Klit a fost schimbată însă imediat, cu un alt danez, Kim Rasmussen, cel care avea să plece pe banca naționalei Ungariei, dar din postura de campion al Europei.
Spre deosebire de CSM București, Metz e una dintre cele mai stabile echipe din punct de vedere al băncii tehnice. Emmanuel Mayonnade (34 de ani) a preluat Metz în decembrie 2014, fiind abia al doilea club din cariera sa. Cu Mayonnade pe bancă, Metz a obținut cele mai bune rezultate până acum, calificându-se pentru a doua oară consecutiv în "sferturile" Ligii Campionilor.
Nordicii la putere
Nepunând la socoteală primul sezon, unul preliminar, cu echipa în formare, atunci când pe banca tehnică au stat doi români, Vasile Mărgulescu și Lucian Ghiulai, la CSM București s-au perindat apoi 6 antrenori!
Dintre aceștia, unul singur a fost român: Aurelian Roșca. Acesta a rămas însă doar cinci luni și jumătate la CSM, fiind schimbat. Dintre străini, a fost clară opțiunea conducătorilor de la București: tehnicienii danezi. Patru din cei cinci antrenori străini care au trecut pe clubul Primăriei au venit din Danemarca și unul singur din Suedia. E adevărat că Per Johansson e deja la al doilea mandat.
Cine va veni însă din vară? Un lucru e sigur! Per Johansson nu va mai rămâne, fie și dacă va avea rezultate.
Antrenorii de la CSM București din 2013 până în prezent
Devoratoare de antrenori!
Nu numai CSM București a arătat instabilitate pe banca tehnică în ultimele sezoane. Au mai fost și alte echipe care au schimbat tehnicienii precum ciorapii. Una dintre ele Vardar Skopje, care sezonul trecut a schimbat de patru ori antrenorul! Până când a venit rusoaica Irina Poltorațkaia Dibirova. Și rușii de la Rostov Don au tot schimbat antrenorii. În ultimul sezon l-au lăsat însă în pace pe francezul Frederic Bougeant.
Care după ce va duce mandatul la final, va pleca din vară acasă, în Franța. Dintre cele opt echipe din "sferturile" Ligii Campionilor, FTC Budapesta este formația cu cel mai vechi antrenor! Elek Gabor antrenează la Frodi din 2008. Tot antrenori "vechi" sunt și Dragan Adzici (Buducnost), din 2010, sau Ambros Martin (Gyor), din 2012. Și antrenorul "naționalei" României va pleca însă din Ungaria în vară. Direcția? Deocamdată necunoscută!
Antrenorii echipelor din "sferturile" Ligii Campionilor
Citește și: Încep emoțiile! Azi e CSM București - Metz, primul duel în "sferturile" Ligii: "Doar așa putem învinge"
{{text}}