Liga 1

Mangia promite un meci mare și amenință FCSB: "Cu acest gând venim la București" + Italianul nu se teme de Budescu: "Nu-mi schimb filozofia în funcție de el!"

Devis Mangia (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 07 aprilie 2018

Devis Mangia, antrenorul Universității, e conștient că e greu să câștige la București pentru că "FCSB este cea mai bună echipă din România", dar le-a transmis un mesaj clar jucătorilor săi.

44 de ani, 10 luni și 5 zileau trecut de la cel mai clar succes izbutit de olteni din postura de vizitatori: 3 iunie 1973, Steaua - U Craiova 2-6, șapte din cele opt goluri fiind înscrise în repriza secundă

- Domnule Mangia, ultimul meci cu FCSB a fost un adevărat coșmar pentru dumneavoastră. Ce așteptări aveți acum?
- Este un meci foarte, foarte, foarte greu, dar este în acelaşi timp un meci pe care toţi fotbaliștii îşi doresc să-l joace şi vor da totul pe teren pentru a câştiga. Sigur, pentru jucători ar fi mai bine să stea de Paşti cu familia, dar aceasta este meseria noastră şi trebuie să ne facem treaba. Vom încerca să repetăm meciul bun pe care l-am făcut în turul sezonului, când am condus cu 1-0 şi am obţinut un punct.
- Credeți că FCSB vă poate surprinde cu ceva?
- FCSB are cel mai bun lot din România, cei mai buni jucători din țară! Chiar dacă Universitatea nu a mai câștigat de 28 de ani la București, asta nu înseamnă că nu vom face totul pentru o victorie. Sper să facem un meci mare, un meci de care să fim mândri și din care să scoatem maximum posibil. Vreau să câștigăm, cu acest gând venim la București pentru partida cu FCSB.

"Nu mă gândesc la înfrângere"

- Vă temeți de Budescu, jucătorul care are un sezon excelent?
- Nu mă tem de nimeni! Și în general nu-mi place să vorbesc despre jucătorii sau antrenorii altor echipe. Să-i analizez. Prefer să discut despre jucătorii mei, sunt mulţumit de ai mei şi toată lumea ar trebui să fie mulţumită de ceea ce a făcut în acest campionat! Eu nu o să-mi schimb niciodată filozofia despre fotbal pentru Budescu sau pentru alt jucător! Și nu pregătesc un meci în funcție de un anumit jucător.
- N-ați primit gol de 7 etape, dar nici n-ați mai marcat...
- Aveți dreptate! Eu sunt de părere că trebuie să evidenţiem lucrurile bune şi să lucrăm la cele care nu merg. Am primit un singur gol în ultimele 7 meciuri şi acest lucru este unul pozitiv. Deja mulţi ne critică fiindcă nu marcăm, aşa că e bine ca măcar noi să vorbim frumos despre echipa noastră. Lucrăm să avem mai multe ocazii, dar sunt momente în fotbal în care nu reuşeşti să dai goluri. Important e să continuăm fără să primim gol.
- În cazul unei înfrângeri cu FCSB, lucrurile s-ar schimba radical pentru Craiova?
- Nu vreau să mă gândesc la o înfrângere... Ne dorim să rămânem acolo, aproape de cele două echipe din frunte, până la sfârşit. Dacă pierdem acum va fi foarte greu să mai luptăm pentru primele două poziţii. Oricum nu înseamnă că ne vom concentra mai mult pe Cupă sau pe alt obiectiv, fiindcă nu asta este mentalitatea pe care echipa mea trebuie să o aibă. Noi vrem să ne concentrăm pe fiecare meci în parte şi să încercăm să-l câştigăm, fiindcă altfel există riscul să pierdem ambele competiţii.

"Noi de ce nu putem intra în istorie?!"

- Ce-ar însemna o victorie pentru dumneavoastră?
- Dacă avem șansa să intrăm în istorie, atunci e cazul să o facem! Noi de ce nu putem intra în istorie?! Jucătorii au șansa să intre în istoria unui club și trebuie să profite la maximum de acest lucru. Sper să gestionăm momentele noastre bune și să-i lăsam pe cei de la FCSB și pe cei de la CFR să vorbească despre șansele la titlu. Cred că în acest moment lumea trebuie să fie mulțumită cu ceea ce am reușit să facem până acum la Craiova și garantez că vom face tot asta până la finalul sezonului. Adică să luptăm pe teren pentru fiecare meci, pentru fiecare victorie.
- Ați schimba ceva la echipă în acest moment?
- Trebuie să ne concentrăm mai mult și să privim aspectele pozitive ale evoluției noastre. Nu știu dacă există presiune pe noi, dar uneori sunt momente complicate. Nu vreau să găsesc scuze pentru ceea ce nu merge acum la echipă, dar știu foarte bine ce avem de făcut aici. Poate e vorba și de oboseală și trebuie să îmbunătățim rapid problemele pe care le avem.
- Dacă până acum se vorbea de un interes pentru jucătorii Craiovei, acum la FCSB se vorbește despre dumneavoastră!
- Ha, ha, ha.
- Au existat discuții că sunteți pe lista lor pentru un posibil antrenor al echipei din vară.
- Când cineva vorbeşte frumos despre tine, nu poţi decât să-i mulţumeşti. Eu mai am trei ani de contract cu Craiova, aşa că nu putem comenta altceva. Eu nu simt vreo presiune, nu-mi schimb atitudinea, eu muncesc la fel în continuare, sunt simple cuvinte. Am un mare respect pentru Nicolae Dică, este antrenorul echipei de pe primul loc în campionat. Chiar dacă a fost eliminat din Cupa României, să nu uităm că este singurul care a ajuns în primăvara europeană. 

2,02este cota caselor de pariuri pentru o victorie a celor de la FCSB în meciul de luni seară, în timp de oltenii au cota 4,00 pentru un succes la București

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.