Baschet

România în grupă cu Franţa, Slovacia şi Ungaria

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reprezentativa de baschet feminin a României va face parte din grupa C a preliminariilor Campionatului European din 2009, alături de Franţa, Croaţia, Slovacia şi Ungaria, conform tragerii la sorţi ce a avut loc, sâmbătă, la Veneţia.

Celelalte grupe preliminare au următoarea componenţă:

Grupa A: Lituania, Germania, Ucraina, Israel, Marea Britanie

Grupa B: Italia, Turcia, Finlanda, Polonia, Bosnia

Grupa D: Belgia, Serbia, Grecia, Bulgaria.

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară şi cel mai bun loc trei se califică direct la Euro 2009, iar alte două echipe se vor califica la turneul de baraj pentru calificarea la turneul final. Meciurile din cele patru grupe de calificare se vor desfăşura în perioada 13 august-13 septembrie.

Tot în cadrul tragerii la sorţi de la Veneţia s-a decis ca echipa naţională de baschet masculin a României să facă parte din Grupa B a preliminariilor EURO 2009, Divizia B, împreună cu Elveţia, Belarus, Cipru, Albania. Meciurile tricolorilor sunt programate între 6 şi 20 septembrie (turul), în timp ce returul şi barajul se vor juca în perioada august-septembrie 2009. Câştigătoarele grupelor preliminare, alături de cel mai bun loc doi, se califică la turneul de baraj pentru promovarea în Divizia A. Finalistele acestuia vor evolua la Campionatul European din 2009. Celelalte grupe sunt formate din următoarele formaţii:

Grupa A: Danemarca, Olanda, Islanda, Austria şi Muntenegru

Grupa C: Suedia, Georgia, Slovacia, Irlanda şi Luxemburg.

Altfel, la Veneţia a avut loc şi tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European Under 20 (Divizia B), care se va desfăşura la Târgu Mureş, în intervalul 1-10 august, la care România va juca alături de Polonia, Ungaria şi Olanda.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.