Liga Campionilor

Guardiola, moment critic înainte de meciul cu Liverpool: "Poate că e vina mea. Poate că eu nu sunt suficient de bun"

foto: reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 09 April 2018

Man. City a cedat total în ultimele două meciuri. Trei goluri în 19 minute cu Liverpool, în Ligă. Și tot trei goluri în 16 minute cu United, în Premier. Mâine, de la 21:45, va juca returul împotriva lui Liverpool, liveTEXT pe GSP.RO.

Putea fi o săptămână perfectă pentru Pep Guardiola și Man. City. Cu două victorii, ar fi văzut semifinalele Ligii foarte aproape și ar fi sărbătorit titlul în Premier. A fost un coșmar. Două înfrângeri teribile, greu de suportat de manager și de fani: 0-3 cu Liverpool și 2-3, după 2-0 la pauză, cu Man. United. Și nu doar rezultatele șochează, ci și modul în care au pierdut "cetățenii".

Dintr-o dată, au cedat, iar pumnii încasați nu i-au trezit, prăbușindu-se în iarbă, de nerecunoscut:
- 3 goluri primite în 19 minute pe Anfield (12-31)
- 3 goluri luate în 16 minute în fața lui Mourinho&Pogba (53-69)

Exemple cu City și Bayern

Nu e însă ceva nou când analizăm ultimii ani ai lui Pep. În cele mai importante momente, când presiunea e maximă, echipele lui se rup.
MAN. CITY
1-3 cu Monaco - două goluri în prima jumătate de oră și eliminare în "optimile" Champions, deși câștigase cu 5-3 acasă
BAYERN
0-4 cu Real - trei goluri în 18 minute (16-34) în returul semifinalelor (2013-2014)
0-3 cu Barcelona - trei goluri după minutul 77 în prima manșă a semifinalelor (2014-2015)

"E complicat când iei 3 goluri la 4 acțiuni ale adversarilor"

"Nu știm să închidem ușa. Uneori, ar trebui s-o facem. Poate că e și vina mea", admite Guardiola, dând timpul înapoi. "M-am gândit de multe ori la acest detaliu. Împotriva Barcelonei, 77 de minute a fost 0-0, iar la final 0-3. Mi s-a întâmplat deseori. Totuși, în acest sezon, nu numai că rivalii nu ne-au marcat multe goluri, dar nici nu și-au creat ocazii la poarta noastră. Ce sistem să folosești când adversarii au patru acțiuni și iei trei goluri? E foarte complicat". 

"Dacă tot ceea ce facem noi nu e suficient pentru a cuceri Liga Campionilor, atunci poate că voi fi nevoit să recunosc că nu sunt atât de bun"
"Faptul că am eșuat împotriva lui United ne-ar putea afecta psihic la returul cu Liverpool. Starea noastră de spirit nu mai e aceeași"
"Real Madrid și Barcelona sunt mereu acolo, sus, pentru că au jucători în atac care dintr-o jumătate de situație dau două goluri. Noi nu reușim"
Pep Guardiola, manager Man. City

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.