În fața Craiovei renăscute, FCSB a arătat că mai păstrează tradiția ei: lume multă și un imn pentru care era ironizată și acum 10 ani.
Oamenii continuă să vină la meciurile FCSB, mai ales la duelurile cele mai importante din campionat. Din inerție? "Joacă Steaua, mă duc la meci!"? Așa gândește lumea care a rămas lângă echipa pe care Armata a jupuit-o de nume, de pielea prețioasă cu care se mândreau suporterii înainte de a se trezi că au devenit fecesebiști?
FCSB a rămas cu un element pe care, spre deosebire de nume, nu i-l contestă nimeni. Măcar deocamdată. "Scooter-Maria", imnul împrumutat pentru care roș-albaștrii erau ironizați de rivali și în urmă cu un deceniu, pentru că tropăiau pe ritmul "tâp, tâp, tâp".
Echipa lui Becali a păstrat melodia asta pe stadion și după ce s-a mutat din Ghencea pe Arena Națională și galeria țopăie, agitată de golul lui Momcilovici și de Scooter pus la maximum în difuzoare. Eșarfele roș-albastre acoperă peluza, acum clubul chiar arată ca și cum ar fi Steaua.
FCSB face legătura cu trecutul "becalian" al echipei cu o melodie de acum un deceniu, oltenii merg mai departe în căutarea unei "madlene" al cărei gust să le aducă aminte de Craiova Maxima. Steagul cu portretul lui Ilie Balaci e fluturat de galeria din 800 de oameni a Universității ca drapelul lui Maradona lângă Vezuviu.
De la Napoli au preluat alb-albaștrii și ritmul din "Un giorno al'improvviso", cântarea faimoasă a napoletanilor, pe care l-au umplut cu versuri în limba română în locul celor originale.
O melodie bună pentru tot parcursul meciului, nu doar de tropăit pe ea la gol. Poate e o explicație a faptului că "tifosii" olteni sunt mai activi. Și ei, și bucureștenii s-au adunat 25.000 ca să traducă "FCSB-CSUC" în "Steaua - Universitatea Craiova".
{{text}}