Liga 1

UPDATE // EXCLUSIV Reacția patronului de la Sepsi după decizia Comisiei de Disciplină » Care sunt pedepsele în scandalul grav de xenofobie

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 aprilie 2018

Comisia de Disciplină a FRF a dictat sancțiunile pentru clubul și oficialii lui Juventus București după scandalul dinaintea meciului de luni cu Sepsi, scor 0-2.

Federalii au fost destul de blânzi cu cei găsiți vinovați: Clubul Juventus a fost amendat cu 10.000 de lei, Paul Terteleac, directorul sportiv al bucureștenilor, a fost sancționat cu 6.500 de lei, iar crainicul Gheorghe Mihail a primit o amendă de 2.500 de lei.

Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a comentat deciziile luate de Comisia de Disciplină în cazul incidentului de la startul meciului cu Juventus:

"Cei de la FRF au răspuns ferm după cele întamplate la partida de la Voluntari. Gestul contează! Nu contează valoarea amenzilor, sunt conștient că există probleme financiare la majoritatea echipelor din Liga 1. N-aș fi vrut ca Juventus să fie depunctată. S-ar fi stricat campionatul. Vreau ca totul să se joace pe teren. Eu nu sunt adeptul meciurilor câștigate la masa verde sau a depunctărilor", a declarat acesta, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Antrenorul lui Sepsi, Eugen Neagoe, nu a vrut să comenteze decizia dictată azi: "Nu pot vorbi eu pentru cei ce sunt iresponsabili. Nu vreau să comentez aceste decizii".

context:

Cu o jumătate de oră înainte de startul partidei Juventus București - Sepsi Sf. Gheorghe, încheiată 0-2, la stația de amplificare a arenei din Voluntari s-au putut auzi injurii, versuri xenofobe și care incită la violență!

La încălzirea jucătorilor, pe arena "Anghel Iordănescu" din Voluntari a răsunat din boxe o parodie a melodiei "Doamne, ocrotește-i pe români", piesa care e interpretată în varianta originală de Sava Negrean Brudașcu. Versurile parodiei sunt pline de vulgarități, cuvinte xenofobe și incitare la violență la adresa maghiarilor!

 

(Adrian Lupușor)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.