Stiri nebune

NASA va construi cel mai silențios avion supersonic din lume

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 aprilie 2018

Companiei americană Lockheed Martin Aeronautics va construi pentru NASA cel mai silențios avion supersonic din lume, X-Plane, care se va numi Low-Boom Flight Demonstration. Acest supersonic va costa 247,5 milioane de dolari şi va fi terminat la sfârşitul anului 2021.

Avionul va avea aripi de 9 metri lungime, o lungime de 28,65 metri, un motor General Electric F414 și va putea decola la o greutate totală de 14.650 kilograme. Viteza maximă va fi de 1.513 km şi va putea zbura la o altitudine de 16.764 metri. Designul lui va elimina zgomotul puternic (sonic boom) caracteristci avioanelor supersonice.

Acest avion al agenției spatiale americane va revoluționa industria călătoriilor intercontinentale, zborul unei călătorii de la New York la Londra urmând a dura 4-5 ore.

"Există atât de mulți oameni la NASA care au depus multe eforturi pentru a ajunge în acest punct. Datorită muncii lor de până acum și a muncii viitoare, vom putea să folosim acest X-Plane pentru a transforma aviația", a declarat Peter Coen, manager de proiect al NASA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.