Handbal

Suflu nou!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu au fost cele mai bune jucătoare ale Rulmentului, interii "naţionalei" de tineret înscriind împreună 14 goluri

Rulmentul Braşov s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, dar mult mai greu decît s-a aşteptat. După ce au terminat la egalitate, 30-30 în Ungaria, elevele Marianei Tîrcă au trebuit să se întrebuinţeze serios şi în returul de aseară, de la Braşov. Maghiarele de la Debrecen şi-au jucat şansa pînă la capăt, dar la final au trebuit să se recunoască învinse.
Braşovencele au început tare şi s-au desprins la cinci goluri diferenţă în prima repriză. Din dorinţa de a pune capăt calificării, ardelencele au greşit însă şi pînă la pauză diferenţa de cinci lungimi a rămas constantă: 14-9. Interii "naţionalei" de tineret, Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu au fost gurile de tun ale româncelor, exasperîndu-i pe portarii ungari cu loviturile precise şi puternice de la nouă metri. Impulsionate de cei aproape 3.000 de spectatori şi în partea a doua, fetele de la Rulmentul au apăsat în startul reprizei acceleraţia. S-au desprins la opt goluri diferenţă, dar unguroaicele au reuşit să mai îndulcească scorul şi tabela s-a oprit la 25-20. "Mă bucur pentru acest rezultat. Fetele au arătat că şi-au dorit mult să cîştige, au dat totul pe teren. Păcat de micile greşeli din atac. Cel mai mult mă încîntă însă jocul mezinelor echipei, Neagu şi Vizitiu. Ar putea să fie schimbul de mîine al naţionalei României", a declarat Tîrcă.

Rulmentul 25 (14)
Vizitiu 8, Neagu 6, Gogîrlă 4, Woo Sun Hee 4, Barcan 2, Cr. Niculae 1. Antrenor Mariana Tîrcă
Debrecen 20 (9)
Benyats 5, Hornyak 4, Csaki 4, Latakaite 3, Szucs 2, Micici 1, Szabo 1. Antrenor Laszlo Skaliczki

"Nu avem preferinţe!"
Cristina Neagu a jucat excelent contra Debrecenului, îndeosebi în prima repriză. La final, jucătoarea care a făcut parte din lotul României şi la Mondialul din Franţa, singura din tabăra Rulmentului, a spus că aşteaptă încrezătoare tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală, care va avea loc marţi, la Viena. "Nu are importanţă cu cine picăm, nu ne temem de nimeni. O să vedem ce noroc avem", a spus Neagu.

"Îmi place să cresc jucătoare!"
Mariana Tîrcă a adus-o pe Patricia Vizitiu de la rivala de moarte Oltchim. "Am crezut tot timpul în ea. Acolo nu a avut loc, dar mie îmi place să cresc jucătoare. I-am dat încredere şi ea mi-a răsplătit-o. E o fată ascultătoare şi foarte muncitoare, trebuie doar să ai răbdare cu ea. Nu ştiu de ce nu au oprit-o la Vîlcea, dar mă bucur că a ajuns la noi", a spus Mariana Tîrcă despre golgeterul meciului. Vizitiu a fugit de la Vîlcea anul trecut, cele două cluburi şi-au disputat-o o bună bucată de timp, pînă la urmă Rulmentul plătind pe ea 30.000 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.