Auto

Valentino Rossi, lovitură dură din partea șefilor de la Yamaha: "Ai făcut-o lată! Încă o greșeală și nu mai ai ce căuta aici!"

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 16 aprilie 2018

Șefii Yamaha sunt nemulțumiți și amenință că vor lua măsuri în ceea ce-l privește pe cel mai bun prieten al lui Valentino Rossi, Alessio "Uccio" Salucci.

Uccio s-a contrat dur cu Marc Marquez după incidentul dintre spaniol și Rossi din Argentina și nu l-a lăsat pe campionul mondial en-titre să intre în boxa lui Valentino pentru a-i cere scuze. Lucru care nu le-a picat bine celor de la Yamaha, care ar fi preferat o abordare diplomată a momentului.

Jurnalistul italian Maurizio Bruscolini susține că șefii de la Yamaha i-au dat un ultim avertisment lui Uccio: "De data asta, chiar a făcut-o lată! Gata! Încă o greșeală și nu mai ai ce căuta în boxă!

În Argentina, un clan a încercat să domine un alt clan. E incredibil la ce asistăm! În interiorul paddock-ului e un clan care a deținut puterea în ultimii 15 ani, iar acum un alt clan a căpătat putere și, probabil, vrea să comande, iar clanul care pierde nu acceptă așa ceva. Există un adevărat război care nu se desfășoară doar pe circuit".

Bruscolini nu-l menajează deloc pe Rossi: "Ani de zile nu s-a luat nicio măsură. În 2005, după incidentul cu Gibernau de pe circuitul de la Jerez, Rossi a mai avut și alte episoade de genul ăla, dar toți spuneau: «Cât de curajos e! Cât de puternic e!»
Îmi amintesc un titlu dintr-un ziar după incidentul de la Jerez: Valentino superstar, o manevră care reaprinde lupta la titlu. Au existat jurnaliști care au exultat după lucruri nu tocmai regulamentare. Depășirea lui Rossi la Stoner de la Laguna Seca, pe care a făcut-o și Marquez lui Valentino mai târziu nu era regulamentară. Domnii cu putere de decizie au aprobat astfel de situații și uite unde s-a ajuns. Cine seamănă vânt culege furtună, iar eu cred că, ținând cont ce a semănat Rossi, el poate culege și un tsunami".

"Doctorul" e atacat dur de conaționalul său: "Valentino e foarte diferit de ceea ce vrea să pară în fața presei. Când a început să-l atace pe Marquez și să spună:« Nici măcar nu trebuie să mă mai privească» și alte prostii de genul ăsta, și-a arătat adevărata față. Valentino e rău, răzbunător, ranchiunos. Nu e cel prezentat de domnii din mass-media. Problema e că a apărut unul care e mai nemernic decât Valentino", a spus jurnalistul în emisiunea Paddock TV.

Valentino și Uccio sunt prieteni din copilărie, iar din 1998, Salucci e asistentul lui Rossi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.