Fotbal   •   Nationala   •   ROMÂNIA

EXCLUSIV El e selecționerul adus de Ionuț Lupescu! A luat titlul cu FCSB + cum arată TOATĂ organigrama: de la Prunea la Porumboiu și Cornel Dinu

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marți, 17 aprilie 2018

Ionuț Lupescu îl va importa din LPF pe secretarul general Justin Ștefan. Ionuț are de gând să-l schimbe pe Cosmin Contra cu Constantin Gâlcă, unul dintre susținătorii săi în campanie. În noua federație vor mai avea locuri Prunea, Balaj, Chivu, Crăciunescu, Porumboiu.

Lupescu încă nu a anunțat formula cu care are de gând să conducă federația, dar surse din anturajul staff-ului său au dezvăluit mișcările principale pe care le va face Ionuț dacă va câștiga alegerile de miercuri.

Sunt multe nume voi, se vor schimba oamenii din toate posturile care contează:

Gâlcă în locul lui Contra


Cea mai mare surpriză e legată de postul de selecționer: Contra urmează să fie înlocuit și favoritul lui Lupescu pentru job este Costel Gâlcă. Pentru fostul antrenor de la FCSB ar fi o revenire în fotbalul din România. I-a pregătit pe roș-albaștri în sezonul 2014-2015, în care a câștigat toate cele trei trofee interne: Liga 1, Cupa și Cupa Ligii. A fost demis fiindcă l-a supărat pe Becali spre finalul stagiunii, nu a executat ordinul de a-l folosi pe Rusescu titular.

Contra a prins doar două "oficiale" de când a fost numit, 3-1 cu Kazahstan și 1-1 cu Danemarca. Chiar dacă mai are contract, nu e pe placul lui Lupescu, care-l apreciază pe Gâlcă, un membru al echipei sale de campanie. Următoarea acțiune a naționalei va fi în septembrie, Liga Națiunilor. Adversarele din grupă: Muntenegru, Serbia, Lituania.

Secretar general de la LPF

Numărul 2 din federație, secretarul general, urmează să fie Justin Ștefan. Juristul a ajuns la LPF în momentul în care Iorgulescu a devenit președinte. Ștefan a fost ofertat deja și probabil va accepta postul.


Are 37 de ani, e finul lui Argăseală și a fost permanent în opoziție față de conducerea actuală a Federației. El l-ar înlocui pe Radu Vișan, secretarul actual, un fost coleg cu Burleanu la Cotroceni care a recunoscut într-un interviu din Gazetă, în 2014: "Nu sunt un fan al fotbalului, văd doar meciuri din Champions League, fazele finale".

Prunea gestionează relația cu cluburile

Nu e clar cum se va numi postul pe care-l va ocupa Florin Prunea, însă fostul portar va avea în responsabilitate menținerea relației cu membrii afiliați. O sarcină pe care o îndeplinește acum Gabriel Bodescu, adjunctul secretarului general. Florin, fost coleg cu Lupescu la Dinamo, e printre cei mai buni prieteni ai candidatului la președinție.

Chivu va fi un fel de ambasador

O achiziție dintre cele mai importante pentru Lupescu: Cristian Chivu. Fostul câștigător al Champions League și-a întrerupt concediul de după retragerea din fotbal ca să intre în trupa lui Ionuț. El va funcționa în FRF ca un fel de ambasador, responsabil de relațiile internaționale datorită notorietății pe care a câștigat-o ca jucător. Postul din organigramă va fi, conform surselor, cel de director sportiv.

Balaj, Crăciunescu, Porumboiu, Tudor

Lupescu și oamenii lui se gândesc să-l păstreze în federație pe Vassaras, grație influenței pe care o are grecul în arbitrajul european, însă nu ca președinte al Comisiei Centrale de Arbitri. Șef al CCA urmează să fie Cristian Balaj.

În FRF ar urma să apară o comisie nouă, de supraveghere a arbitrilor. Crăciunescu, Porumboiu și Alexandru Tudor sunt numele dorite pentru acel for.

Dinu și Andone în Comisia Tehnică

Echipa lui Lupescu are de gând să modifice și componența Comisiei Tehnice, pe care acum o conduce Mihai Stoichiță.

"Lippi" l-a susținut în public pe Burleanu în campanie, așa că nu va rămâne dacă Răzvan o să piardă alegerile. Ionuț se gândește la nume noi pentru Comisie, printre ele aflându-se Cornel Dinu, fost antrenor al lui la Dinamo, și Ioan Andone, coleg cu Lupescu în Ștefan cel Mare și la echipa națională.

Un rol de consilier, chiar dacă neoficial, îl va avea Mircea Lucescu. "Il Luce" și fiul său, Răzvan, au transmis mesaje clare în favoarea lui Ionuț în cursa pentru președinție. Dintre selecționerii de acum, nu doar Contra va fi schimbat, ci aproape toți. Își va păstra postul doar conducătorul de la U21, Daniel Isăilă, apropiat de familia Lucescu. 

 

10 ani

au fost Gâlcă şi Contra colegi la naţională, în perioada 1996-2005

4 ani

e diferenţa de vârstă între cei doi: Gâlcă a împlinit 46 de ani luna trecută, în timp ce Contra a ajuns la 42 de ani în decembrie

N-au fost deloc adversari

Din postura de antrenori, Gâlcă şi Contra nu s-au aflat niciodată faţă în faţă. Gâlcă a preluat FCSB în Liga 1, în vara lui 2014, an la începutul căruia Contra a plecat de la Petrolul.

"Guriţă" a antrenat-o pe Getafe în LaLiga aproape 1 an, între martie 2014 şi ianuarie 2015, după care a plecat în China. La 5 luni de la acest moment, Gâlcă a ajuns în LaLiga, pe banca lui Espanyol, după care a ales, ca şi Cosmin, să ia drumul Asiei: a antrenat două formaţii în Arabia Saudită. 

"Poate discutăm și despre implicarea unor instituții în vechile alegeri!"

După interviul în exclusivitate acordat Gazetei de ieri, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost întrebat în Parlament de jurnaliști despre alegerile de la FRF de mâine.

"Eu nu votez și am spus că mi se pare ceva incalificabil dacă se adeveresc informațiile că se folosește o hârtie pe care ar fi semnătura mea pentru susținerea domnului Burleanu! Eu nu am semnat așa ceva! În rest, trebuie să fie alegeri libere la Federația Română de Fotbal, iar cei care votează acolo trebuie să se gândească și la noi, microbiștii, nu doar la ei! Știți cum e cu implicarea politicului?

Poate după aceste alegeri discutăm și despre implicarea unor instituții în vechile alegeri de la federație. Lăsați-o cu implicarea politicului! Unii au voie, alții n-au voie... Liderii noștri din teritoriu nu au voie să se întâlnească cu niște oameni? Foarte bine fac, e problema lor cu cine se întâlnesc!", a spus Dragnea. Membri PSD, dar și ai altor partide l-au însoțit pe Lupescu. 

Au scos antrenorii la luptă!

Contra spusese înaintea debutului campaniei că el nu va fi implicat în niciun fel în lupta pentru președinția federației. Selecționerul a renunțat la neutralitate, el și toți ceilalți antrenori angajați sau colaboratori ai federației au semnat un comunicat publicat pe site-ul FRF, un protest față de jurnaliștii de sport care au susținut că foști fotbaliști importanți sunt doar Lupescu și oamenii lui, nu și angajați din prezent de la Casa Fotbalului.

Și contra lui Lupescu, pe care-l acuză că e "orbit de setea de putere"! "Cariera din teren nu spune absolut nimic despre posibilitatea de a deveni, după ce ai agățat ghetele în cui, scouter, antrenor, manager, coordonator al loturilor sau metodolog", se mai scrie în scrisoarea de protest pe care au semnat-o antrenorii.

Printre semnatari e și Belodedici, fost coleg cu Lupescu în Generația '94. Alte nume care au semnat împotriva presei de sport și a lui Lupescu: Vlădoiu, pe care Ionuț l-a adus la Dinamo și la FRF, Țicleanu, Stoichiță, Cămătaru, Augustin, Țiți Dumitriu, Țețe Moraru, Adi Mihalcea, Mirel Rădoi, Cătălin Munteanu, Țălnar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.