Nationala

ALEGERI FRF 2018 // VIDEO+FOTO Masacru! Burleanu a câștigat alegerile FRF cu mai mult decât dublul voturilor lui Lupescu!

+38 Foto
Foto: Cristi Preda

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit, Răzvan Luţac  —  miercuri, 18 aprilie 2018

Răzvan Burleanu a câștigat alegerile FRF după ce s-a impus din primul tur!

update 12:05

Felix Grigore, managerul de competiții al FRF, a declarat că "Am fost mereu la dispoziția dumneavoastră". Moment în care, Dan Dumitru, șeful AJF Vrancea, a intervenit: "Nu mi-ați răspuns la niciun mail" și a stârnit hohote de râs.

UPDATE 12:00

Dacă va pierde alegerile de astăzi, Răzvan Burleanu este dorit de un club din Liga 1: "Îl aduc pe bani mulți". Vezi detalii AICI!

UPDATE 12:05

Ionuț Lupescu are parte de susținători neașteptați. Fanii Flăcării Moreni au afișat un mesaj în fața sediului FRF. Vezi detalii AICI!

update 11:51

Gino Iorgulescu, președintele LPF și vicepreședintele Comitetului Executiv al FRF, nu este prezent în sală, fiind plecat din țară. Acesta are probleme medicale.

Cristi Chivu este la FRF pentru a-l susține pe Lupescu: "Sper ca lumea să aleagă ce e mai bine pentru fotbalul românesc. Sunt optimist și cred că Lupescu va câștiga".

UPDATE 11:50

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice, vorbește în deschiderea ședinței: "Sunt mândru că fac parte din rândul dumnveavoastră și încerc să lucrez cu oamenii din tehnic pentru a ajunge acolo unde ni se reproșează că nu am ajuns. Sunt cel mai nou membru, pentru că am fost angajat acum 1 an și două luni.

E foarte greu să intri într-o societate pe care nu o cunoști.  Peste tot pe unde am fost am simțit că fac parte din lumea dumnveavoastră. Trebuie să mergem în toată țara, la orice nivel al fotbalului, la orice competiție.

Un eșec pe care mi-l asum, deși nu eram acolo în acea perioadă, a fost numirea domnului Daum. Au fost și lucruri bune. Pentru prima dată am avut două echipe calificate la turnee de elită. Asta este ideea care mă animă pe mine. Fotbalul feminin este foarte important, deși nu este băgat în seamă.

Noi, cei din FRF, am fost numiți oameni de mâna a doua. Am lucrat la naționale, dar îmi respect și sunt mândru și de trecut meu, la Liga a 2-a și a 3-a. Fotbalul românesc nu poate fi condus de oameni care se cred superiori. Nu vreau să mă transform în Ceaușescu și să am mereu dreptate. Îmi voi păstra ideile indiferent de cine va câștiga".

update 11:45

Șeful Comisiei de validare a voturilor este Bogdan Gheorghiță, șeful AJF Vaslui și votant declarat al lui Răzvan Burleanu. Acesta este și subinspector și purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

Din Comisie mai face parte și Cristi Bivolaru, director general la Viitorul, și susținător al lui Lupescu.

update 11:35

Radu Vișan, secretarul general al FRF, anunță comisia de validare a voturilor. Acesta este rugat să spună cine din comisie reprezintă alt candidat decât Burleanu, dar a refuzat.

UPDATE 11:30

Ionuț Lupescu, unul dintre candidați, a dat primele declarații înainte de alegeri: "Mă bucur că sunt acasă. Sper ca după aceea, împreună cu cei care sunt în sală, să relansăm cu fotbalul românesc. Nu am nicio emoție".

 

update 11:20
DE UNDE VIN CELE 255 DE VOTURI:

PONDEREA VOTURILOR

UPDATE 11:15

Ionuț Lupescu a ajuns la sediul Federației Române de Fotbal.

update 11:05

A început Adunarea Generală. Din cei 256 de membri afiliați sunt prezenți 254.
Pentru a câștiga din turul I, un candidat trebuie să obțină 128 de voturi, jumătate plus unu din cei prezenți în sală.

update 11:00

Alin Cioban, președintele clubului de fotbal feminin Olimpia Cluj, a declarat la Pro X că fotbalul feminin este alături de Răzvan Burleanu: "Noi vrem continuitate. Am remarcat că Lupescu și Pușcaș au avut o campanie foarte agresivă. Fotbalul feminin e cu Burleanu".

Fotbalul feminin are 29 de voturi la aceste alegeri, care ar putea merge astfel integral spre Burleanu.

UPDATE 10:45

"Suntem pregătiți pentru o zi lungă sau o zi scurtă :) Sperăm să câștige candidatul care va lucra în binele fotbalului. Adeziunea pentru Răzvan Burleanu a fost făcută înainte de a cunoaște numele tuturor candidaților" a declarat Bogdan Bălănescu, reprezentantul clubului Dinamo, care va vota până la urmă cu Ionuț Lupescu.

update 10:30

La ședință au venit și 3 reprezentanți de la MTS, Dacian Stan, Florin Moroșan și Cezar Anghel, și Mircea Pascu, fostul șef al FRF.

Adunarea Generală începe la 11:00, candidații nu vor intra în sală până la 14:00-15:00, când ar urma să înceapă alegerile propriu-zise. Cel târziu la ora 19:00, în cazul în care suspansul se va prelungi cu un tur secund, vom ști cine este noul președinte al FRF.

Programul zilei de azi:

PATRU ORE DECISIVE

ora 10:00 - Votanții ajung la Casa Fotbalului, cei din țară sosind de la Hotelul RIN, unde sunt cazați
ora 11:00 - Începutul Adunării Generale în sala "Nicolae Dobrin", care cuprinde o ordine de zi stufoasă
ora 14:30 - Estimat, începutul primului tur al alegerilor, după o pauză de 15 minute față de ordinea de zi*
ora 17:00 - Estimat, începutul turului secund, dacă va fi cazul
* bazat pe ultimele alegeri FRF

CINE SUNT CANDIDAȚII

Șefia FRF » Președinte actual: Răzvan Burleanu

Candidați: 
1. Răzvan Burleanu, 33 ani
Președintele Federației, a jucat fotbal la nivel de juniori la Bacău, a activat ca arbitru până la 19 ani, fost președinte al Federației Europene de Minifotbal

2. Ionuț Lupescu, 49 ani
Fost șef al Comisiei tehnice a UEFA, fost internațional român, 74 selecții, 6 goluri, jucător la Dinamo sau Leverkusen, antrenor la Brașov și Bacău

3. Marcel Pușcaș, 57 ani
Fost internațional român, o selecție, a jucat la FC Bihor, Steaua, antrenor la Rapid, director în cadrul FRF, a candidat și la precedentele alegeri

4. Ilie Drăgan, 33 ani
A jucat fotbal la nivel de amatori, fost lector de antrenor FRF, implicat în domeniul copiilor și juniorilor

Comitetul Executiv

Componența actuală: Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu, Octavian Goga*, Valeriu Argăseală, Dănuț Coman**, Auraș Brașoveanu**, Marcel Ghergu, Mihai Dăscălescu*, Florea Spânu*, Cătălin Cighir, Cristian Vornicu*, Alin Cioban, Kyros Vassaras, Emilian Hulubei, Mihai Stoichiță

Candidați: Octavian Goga, Cristian Sava (un loc destinat AJF), Valeriu Argăseală, Cristian Tănase (două locuri destinate Ligii 1), Marius Burcă, Marcel Ghergu (două locuri destinate ligii secunde), Florea Spânu, Mihai Dăscălescu, Călin-Alexandru Cojocaru (două locuri pentru L3), Alin Cioban (un loc fotbal feminin), Cătălin Cighir (un loc copii și juniori), Cristian Vornicu, Toader Ștefu, Eduard Kovacs (un loc futsal)

*își poate pierde locul din CEx
** nu mai candidează, va pierde locul

OPT LUCRURI DESPRE VOT

1. Candidații vor intra în sală abia în jurul orei 14:00, când vor începe alegerile propriu-zise. Ei ar putea intra mai devreme doar în cazul în care vor avea mandat de vot din partea unui club;
2. Vor avea dreptul să fie însoțiți de două persoane care să nu fie mandatate de vreun club și vor lua loc în primul rând;
3. Ședința va fi condusă de secretarul general al FRF, Radu Vișan;
4. Programul electoral va fi susținut de fiecare dintre candidați în maximum 10 minute;
5. Alegerea va fi făcută prin vot secret;
6. Comisia de validare va fi formată din 5 persoane, dintre care un președinte, și va fi desemnată prin vot deschis de către Adunarea Generală;
7. Fiecare candidat va avea în comisia de validare un membru al unui club care să-i fi acordat o propunere de candidatură;
8. Președinte al FRF va fi numit candidatul care va obține majoritatea voturilor (jumătate plus unu) membrilor afiliați prezenți.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.