Liga 1

DINAMO - ACS POLI 1-0 // Cine au fost dinamoviștii care au dezamăgit în victoria cu Timișoara + Notele primite de Kovacs și Bârleanu, arbitrii care au ajutat-o pe Dinamo să câștige

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 21 aprilie 2018

Dinamo a continuat vineri seara parcursul solid din play-out, învingând-o pe teren propriu pe ACS Poli Timișoara, 1-0, după un gol al lui Robert Moldoveanu venit însă dintr-o evidentă poziție de ofsaid. 

Exceptând grava eroare de arbitraj din care Dinamo a înscris, "câinii" au făcut un meci bun, ratând însă numeroase ocazii mari de gol. Jucătorii lui Bratu s-au izbit de paradele senzaționale ale goalkeeper-ului Straton, recompesat de Gazeta Sporturilor cu nota 8, cea mai mare de pe teren!

Din tabăra "câinilor", 3 jucători au impresionat în mod special: goalkeeper-ul Penedo a demonstrat încă o dată de ce e singurul jucător din Liga 1 care va fi prezent la Mondialul din Rusia: panamezul a dat siguranță echipei și a avut, la 0-0, o intervenție miraculoasă prin care a salvat gafa visătorului Dudea. Penedo a primit 7 din partea Gazetei Sporturilor. 

Aceeași notă pe care au primit-o și Sergiu Hanca, într-o creștere evidentă față de începutul anului, dar și Robert Moldoveanu, marcatorul unicului gol dinamovist și omul care a hăituit neîntrerupt apărarea bănățenilor. 

Ricardo Grigore (19 ani) și-a făcut din nou apariția în prima echipă, de data aceasta în axul central al apărării, unde a făcut pereche cu Luka Marici. Tânărul a făcut două reprize contrasante, a avut câteva ezitări în repriza secundă, dar a primit 6 din partea Gazetei, la fel ca Vlad Olteanu, activ, atent și în zi de centrare aseară.  

6 a primit și Gabi Torje, introdus pe teren în minutul 57 în locul lui Salomao. Mijlocașul a contribuit la golul lui Moldoveanu și a încercat în permanență să destabilizeze apărarea cu raidurile sale. 

Cele mai mici note au fost primite de Alin Dudea, Daniel Popa și Adam Nemec. Toți au primit 5. Tânărul Dudea a apărut pentru al doilea meci consecutiv în primul "11" al lui Dinamo, însă gafa lui din startul reprizei secunde o putea costa victoria pe Dinamo. Popa și Nemec au avut evoluții șterse și nu au adus plusul de care ofensiva dinamovistă, aflată aseară în criză de idei, avea nevoie. 

Tot 5 a primit și Răzvan Raț, veteranul din apărarea bănățenilor arătând că revenirea la echipa națională e doar o utopie.

Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, a primit nota 7, în timp ce Rică Neaga, aflat la debutul ca antrenor în Liga 1, a primit nota 5.

Note de trecere nu au primit însă doi dintre actorii negativi ai piesei de vineri din "Ștefan cel Mare", centralul Istvan Kovacs și tușierul Vlad Bârleanu. Dinamo a înscris din ofsaid, timișorenii puteau primi un penalty pe final, astfel că ambii au primit nota 4.  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.