Nationala

NOI ÎNREGISTRĂRI SPECTACULOASE din ședința secretă a FRF / AUDIO, episoadele 19 - 23 » Cum a fost anihilat politicul în alegeri: "Dobitocul ăla intervine, dar nu are spate" + "O scrisoare pierdută"

+1 Foto
Ludovic Orban, pomenit în stenograme

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit, Răzvan Luţac  —  marţi, 24 aprilie 2018

Azi, Gazeta publică partea a doua a dialogurilor din cadrul unei ședințe secrete ținute pe 16 aprilie, cu două zile înaintea scrutinului de la FRF. Înregistrarea a fost furnizată GSP de un insider apropiat lui Burleanu.

Prezentăm mai jos alte 5 episoade din stenogramele AUDIO, de la 19 la 23, care completează scenariul prin care șefii FRF au reușit să anihileze politicul în alegerile câștigate de Burleanu. 

Episodul 19 » "Înjură primarul, deci îl punem la noi"

Constantin Buhac, președintele de la Domnești, e bănuit că ar fi influențat politic. Cu toate acestea, Gabi Bodescu intervine și explică faptul că șeful divizionarei terțe e cunoscut ca adversar al edilului și-i dă votul de încredere.

BURCĂ: Eu pe Buhac nu pariez.

FELIX GRIGORE: Eu am avut multe discuții cu Buhac în ultimele zile, în ultimele ore după ce a apărut chestiunea cu Ilfovul îl susține pe...așa. L-am rugat într-o primă fază pe Buhac să vină el, mi-era frică să nu vină cineva din parte politică. Mi-a trimis și adeziune în cinci minute când i-am cerut, după care a apărut discuția noastră că poate vine Balauru – Oprișan. Și după aia m-a sunat Andrei Vochin. Oprișan i-a zis lui Buhac să vină el și a zis Buhac că nu vine, că i-ai zis tu să vină numai el.

BURLEANU: Îhî!

FELIX GRIGORE: Și atunci l-am sunat pe Buhac. "Dom' președinte, știți, poate a fost vreo presiune, ceva, de la primar. Să știți că nu mă deranjează dacă vine și așa... că am încredere în el, la fel ca și-n dumneavoastră. Și mi-a zis: "La mine? Ce presiune să facă, dom’le? Da, mi-a spus ăla, primarul, că vezi pe cine votezi! Pe cine p***a mă-sii, dom’le, că lumea nu are niciun ban! Io-l bag în p***a mă-sii! Întrebați-l pe Balauru!". Și pe urmă mi-a confirmat și Balauru că îl înjură pe primarul ăla și că nu are absolut nicio treabă cu el. Deci, din punctul meu de vedere, pe Buhac trebuie să îl punem la noi. 100%"

Episodul 20 » Intervenţie de la Orban via Nini Săpunaru

Mihai Dăscălescu, reprezentant al Ligii a 3-a, dezvăluie că "la mine a fost uşor că nu s-au implicat cei doi. În schimb, l-a sunat Nini Săpunaru pe cel care vine la vot şi i-a zis că îl roagă domnul Orban să voteze. Şi zice, «dom'le, eu am un singur şef». «Pe cine?» (Neinteligibil) «Păi am vorbit eu, dar nu se implică». «La revedere!» Încearcă şi ei, acuma. Prunea umblă peste tot, dar nu reuşeşte nimic. Zice că are 142 de voturi. I-am zis, «ce-ţi mai trebuie dacă ai 142 de voturi, ce tot insişti atât?»". Burleanu îl aprobă, râzând: "Exact".

Episodul 21 » "Indiferent ce se zice politic, sunt cu noi"

Într-o intervenţie, Alin Cioban, reprezentantul fotbalului feminin, e ferm: "I-am parcurs astăzi încă o dată pe toţi şi nu au avut niciun efect declarațiile domnului Dragnea. Mai mult i-au întărâtat. Am avut discuții private cu Lugaș, cu Piros Security, Galați, Drobeta, Ineu. De la Drobeta mi-a zis că s-au făcut presiuni, dar indiferent ce se zice, ne-a spus că el e cu noi". Burleanu întreabă de Ispas, de la Ineu. Cioban îl linişteşte: "Da. Ineul la fel, indiferent ce apare, ce n-apare, ne asigură că e cu noi. O să mai am o discuție cu el". "Neapărat! Pentru că primarul de-acolo s-a lăudat că...", îi spune Burleanu.

Episodul 22 » "Dobitocul de Silviu Bogdan intervine, dar nu are spate"

În primele minute după ce intră în sala în care a avut loc şedinţa din 16 aprilie, Răzvan Burleanu îl întreabă pe Florin Spânu, reprezentant al Ligii a 3-a, care e situaţia în judeţul Gorj.

BURLEANU: Florin, ce spui?

SPÂNU: La nivel de judeţ, am rămas tot aşa, ne bazăm pe 8 voturi din 11.

BURLEANU: E perfect, dacă ţinem asta...

SPÂNU: Cu siguranţă vor fi 8. Nu a intervenit nimeni, nici politicul. A fost acolo o problemă, la CSŞ Craiova, intervenise dobitocul de Silviu Bogdan. Care umblă cu vorba, dar fără a avea în spate pe cineva. Eu am informaţii din politic, de acolo, că e pe făraş. Abia îl aşteaptă oamenii. Şi oameni puternici, inclusiv de la Bucureşti.

Director la CSŞ Craiova este Alin Staicu, referent zonal FRF, care a votat cu Burleanu. Silviu Bogdan, fost arbitru, fost presedinte AJF, are un club de juniori, Viitorul Ştiinta Craiova, de juniori. Şi-a trimis soţia la alegeri, aceasta votând cu Lupescu.

Episodul 23 » "O scrisoare pierdută"

La un moment dat, președintele FRF vorbește despre "o scrisoare pierdută", semnată de Dragnea. Cadrul e însă neclar.

BURLEANU: Nu ştiu unde au ascuns-o. Fiecare a avut o scrisoare semnată de Dragnea. Şi acum fiecare dintre voi ați ascuns-o. Nimeni n-o găsește. Unde e scrisoarea? Scrisoarea pierdută!

VOCE: Daaa, scrisoarea...

BURLEANU: (râde) O arătați în teritoriu și voi ați ascuns-o!

VOCE: Gabi Bodescu v-a dat scrisoarea și voi...

VOCE: Eu am găsit-o! Dar erau doar ultimele rânduri şi semnătura.

Vezi și: Cătalin Tolontan: Cum i-au tras clapa ”Moustache” Dragnea și Ludovic Orban lui Ionuț Lupescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.