Campionate

Atac fără precedent la adresa lui Ronaldinho: "Fotbalist ratat! De-aia n-ai putut fi ca Messi sau Ronaldo"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 24 aprilie 2018

Brazilianul Ronaldinho l-a ironizat pe Luis Fernández, fost antrenor la PSG, când a comparat situația sa cu cea a lui Pogba la Manchester: "Pe Mourinho, trebuie să-l respecți. Pe celălalt, mai puțin". Antrenorul i-a răspuns și el acid brazilianului. 

Doi ani a jucat Ronaldinho la PSG, între 2001 și 2003, după ce s-a transferat de la Grêmio. A fost prima lui experiență în afara Braziliei. Un talent strălucitor, dar și o viață de noapte bogată. Plus o relație tensionată cu antrenorul Luis Fernández, care îl mai pedepsea și îl ținea lângă el, pe bancă. Și împotriva Rapidului, și cu Național, ambele în Cupa UEFA, Dinho intrând la București doar în Giulești, în repriza secundă a acelui meci în care s-a stins lumina în prelungiri, iar parizienii au câștigat cu 3-0 la masa verde.

În 2018, la 15 ani după ce a părăsit Parisul pentru Barcelona, vrăjitorul din Porto Alegre încă e supărat pe Fernández. Întrebat la Canal + dacă situația sa de la PSG se poate compara cu cea a lui Pogba, aflat în conflict cu Mourinho la Man. United, Ronaldinho a răspuns: "Nu e același lucru. Când Mourinho îți spune că ești rezervă, îl asculți. Pe celălalt, mai puțin. Mourinho a cucerit atâtea trofee și are atâtea cunoștințe, trebuie să-l respecți. În cazul meu, era exact opusul".


Luis Fernandez // FOTO: Guliver/GettyImages

Fernández, acum director sportiv la Academia lui PSG și consultant la beIN Sports, a reacționat prompt. "Ceea ce a zis Ronnie nu-l privește decât pe el. Îi doresc să-și regăsească forma și spiritul", a scris el pe Twitter. "Ca fotbalist, s-a ratat! Stilul lui de viață nu i-a permis să fie un Messi sau un CR7". 

"Cred că Pogba are foarte mult de învățat de la Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii. În cazul meu, nu era vorba de unul ca Mourinho"Ronaldinho, fost jucător PSG

"Ronaldinho a fost un foarte, foarte mare jucător pe teren și nu la fel de mare în afara stadionului" Luis Fernández, fost antrenor PSG

Ronaldinho a câștigat un Balon de Aur, un Campionat Mondial, un trofeul UEFA Champions League, două titluri în Spania, două Cupe ale Spaniei, o Cupă Libertadores, un titlu de campion în Italia și o Cupă a Confederațiilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.