Liga 1

EXCLUSIV Secretul victoriei Astrei cu CS U Craiova » Mulțescu explică totul: ”Am atacat și cu mijlocașii defensivi!”

Articol de Victor Vrînceanu  —  miercuri, 25 aprilie 2018

Cu Gheorghe Mulțescu pe bancă, Astra a învins Craiova, 1-0, a pierdut cu FCSB, 0-3, și a remizat cu CFR, 1-1. Tehnicianul de 66 de ani spune că este adeptul jocului ofensiv, dar principalul său obiectiv în acest moment este să aducă puncte la Giurgiu.

- Domnule Mulțescu, victorie cu fosta dumneavoastră echipă, Craiova. Cum ați gândit meciul?
- Pentru mine lucrurile au fost foarte clare. Nu mi-a fost greu pentru că i-am urmărit la multe meciuri. Știam că trebuie să blocăm construcția și în același timp am reușit să câștigăm mingile pe care ei le-au degajat. Atacanții lor sunt micuți, iar stoperii noștri înalți, deci am încercat să îi obligăm să joace cu baloane înalte și lungi. Au mai fost și alte lucruri.

- Cum ar fi?
- Am încercat să aduc cel puțin un om în plus pe toate zonele în care apărea mingea. Atât în atac, cât și în apărare.

"Nu am fost surprins!"

- Ați jucat cu trei apărători centrali, deși lumea fotbalului vă știe ca fiind un antrenor ofensiv.
- Da, am jucat cu trei stoperi pentru că aveam nevoie de densitate pe zona centrală. Craiova are în atac jucători tehnici și iuți, pitici atomici cum le spune Gică Craioveanu. E adevărat că îmi place fotbalul-spectacol, dar deocamdată avem nevoie de rezultate la Astra. Când am avut posibilitatea, am atacat chiar și cu mijlocașii defensivi. Dovadă stau golul marcat de Takayuki și faptul că Mrjlak a avut două șuturi periculoase pe poartă. Am atacat cu șapte jucători și am rămas cu cei 3 stoperi pe faza defensivă.

- Știați și echipa lor foarte bine pentru că ați antrenat acolo.
- Eu știam jucătorii, dar echipa a fost făcută de Mangia. Știam calitățile și deficiențele fotbaliștilor. Nu am fost surprins cu nimic. Știam perfect ce joacă. E adevărat că uneori n-am putut să îi blocăm pentru că au calitate foarte mare.

- Credeți că umilința cu FCSB de acum două etape putea fi evitată?
- Dacă jucam întâi cu Craiova și apoi cu Steaua era altceva. Oricum, vom mai juca o dată cu ei și ne vom prezenta mai bine, asta e clar!

"Craiova va rămâne mereu în sufletul meu. Chiar a venit înainte de meci un grup de suporteri care mi-a mulțumit pentru ce am făcut acolo. Am fost foarte impresionat. Înseamnă mult pentru mine"
Gigi Mulțescu 

"La jocul cu Steaua am avut 3 jucători U21. Și cu Craiova doi. Politica clubului este să promovăm tineri și rămânem pe aceeași linie"
Gigi Mulțescu 

"Cupa e ca și câștigată de Craiova! Mi-aș dori să prindă un loc cât mai sus în clasament. U Craiova va rămâne mereu în sufletul meu"
Gigi Mulțescu

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.