Liga 1

VIDEO Poli Iași - Astra 0-3 » Adevărat SMURD! Mulțescu a trezit Astra din letargie și s-a apropiat de zona cupelor europene

Foto: sportpictures.eu

Articol de Ovidiu Minea  —  Thursday, 26 April 2018

Înghețul care a generat la jumătatea lunii martie amânarea disputării partidei CSM Poli - Astra a fost prezent și azi, în startul meciului din Copou, în jocul gazdelor!

Cu trei închizători în primul "11", trupa lui Stoican n-a fost în stare să atace. Dar nici să se apere! Matei a făcut legea în start, jucătorul giurgiuvenilor deschizând scorul în minutul 7 și trecând pe lângă "dublă" două minute mai târziu. Apoi a fost rândul lui Polczak (20) și Vera (26) să fie la un pas de 2-0. Iașiul, care a contat în prima jumătate de oră doar prin Cristea (17), s-a trezit pe finalul primului act, Iliev având de lucru la încercările lui Platini (39) și Mihalache (40).

Aspectul jocului s-a schimbat radical după pauză. Gazdele au preluat controlul și-au fost la un pas de gol prin Jo Santos (47), bară, Cioinac (48), șut slab din poziție ideală, ori Zaharia (62). Elanul ieșenilor s-a frânt definitiv însă în minutul 75, când Buș a profitat de o eroare a lui Mihăescu, a făcut o cursă solitară și-a marcat golul doi după ce l-a depășit și pe portar.

Până la urmă a fost 0-3, Rusu (80) scăpând copilărește mingea centrată din corner de Balaure, Takayuki doar atingând-o înainte să intre în poartă.

În timp ce spectatorii au părăsit supărați stadionul, Astra a dansat pe final de partidă, apropiindu-se la un singur punct de Viitorul și de cupele europene.

4 goluri au marcat giurgiuvenii în ultimele două meciuri, ambele cu victorii, cu Craiova (1-0) și cu Iași (3-0)

"O să trag concluzii dure, fiindcă trebuie să vedem la ce nivel real suntem în privința fotbalului. Fiecare dintre jucători dă un examen și să vedem pe cine ne bazăm în viitor. Avem speranțe că lucrurile se vor îmbunătăți financiar, iar din sezonul următor să atacăm cupele europene"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

"Obiectivul clubului e locul 4, așa că ne facem treaba. Am schimbat sistemul în 3-4-3, fiindcă am sesizat niște probleme la nivelul fundașilor centrali"
Gheorghe Mulțescu, antrenor Astra

Poli Iași - Astra 0-3 (Fl. Matei 7, L. Buș 75, Seto 80)

POLI IAȘI: Rusu - Sin, Jagodinskis, Mihalache, Chelaru - Cioinac, Qaka - Platini, Jo, Zaharia - A. Cristea 
Rezerve: Kelava, Panțîru, Danale, Mihăescu, Kizito, Gavrilă, Pedro Mendes
ANTRENOR: Flavius Stoican

ASTRA: Iliev - Erico, Bejan, Polczak - Stan, Seto, Mrzljak, Radunovici - Balaure, Vera, Fl. Matei 
Rezeve:  D. Lazar, Butean, R. Moise, L. Buș, Biceanu, V. Gheorghe, C. Belu
ANTRENOR: Gheorghe Mulțescu

Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) / Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș) / Observator: Marian Salomir (Cluj-Napoca)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.