Campionate

Lionel Messi este de acum marcă înregistrată: Argentinianul a câștigat în instanță acest drept, după șapte ani de procese

Foto: Reuters

Articol de Alexandru Pavel  —  joi, 26 aprilie 2018

Lionel Messi a câștigat în instanță dreptul de a-și face numele marcă înregistrată, după un proces care se derula de mai bine de șapte ani.

Starul Barcelonei a aplicat la EUIPO (n.r. European Union Intellectual Property Office) din anul 2011, dar decizia pozitivă a întârziat să apară până în acest moment. Cererea sa inițială a întâmpinat probleme din pricina unui producător spaniol de biciclete, Massi, care a argumentat prin faptul că numele celor două branduri ar urma să fie similare și ar provoca confuzie în rândul consumatorilor.

Dar Curtea Europeană i-a dat dreptate acum argentinianului, numele acestuia fiind mult prea cunoscut pentru a putea fi încurcat, conform judecătorilor. ”Faima jucătorului contracarează aceste probleme de similitudine”, se arată în raportul completului de judecată.

Decizia vine la doar câteva zile după ce France Football a publicat un material în care se arată că Lionel Messi a avut cele mai mari încasări dintre fotbaliștii de top ai Europei în ultimul an. Argentinianul, cu 126 de milioane de euro realizați din salariu, prime și publicitate, l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, care a încasat cu 32 de milioane mai puțin în această stagiune.

Lionel Messi este considerat unul dintre cei mai importanți jucător din istorie. Cu cinci ”Baloane de Aur” în palmares, argentinianul a ajuns la 600 de goluri în carieră în urmă cu o lună, fiind cel mai bun marcator din istoria Barcelonei și a naționalei ”pumelor”.

Surse: espn.combloomberg.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.