Stranieri

Florin Andone pleacă de la Deportivo : "Nu mă văd jucând în Segunda" » Suma de transfer e incredibilă

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 30 April 2018

Deportivo La Coruna a retrogradat din prima ligă spaniolă, după ce a pierdut cu Barcelona, 2-4. Florin Andone va pleca de la echipă la finalul sezonului.

La Coruña putea să-l vândă pe atacantul de 25 de ani cu 13 milioane vara trecută. După ce galicienii au retrogradat, clauza de reziliere a scăzut de la 30 la 6 milioane. 

În august 2017, când Andone era intens curtat, inclusiv de cluburi din Premier League, Burnley oferind 13 milioane de euro, președintele lui Deportivo nu l-a lăsat să plece. Amintindu-le tuturor că atacantul în vârstă de 25 de ani are contract până pe 30 iunie 2021, iar clauza de reziliere este de 30 de milioane. Și nu a cedat nicio clipă.

Acum, când alb-albaștrii au retrogradat, galicienii vor trebui să-l vândă, pentru că "tricolorul" nu vrea să audă de Segunda. "Sincer, nu mă văd jucând acolo. Am fost un an în liga secundă, când eram la Córdoba, și adevărul este că nu mă văd înapoi. Iar asta nu înseamnă că sunt lipsit de respect față de jucătorii din Segunda. Ambiția mea e Primera, doar la ea mă gândesc", spunea Andone în Marca la începutul lui martie. 

Între timp, clauza de reziliere a scăzut dramatic, anunță postul de radio Onda Cero. De la 30 la 6 milioane. Sumă din care Depor va fi obligată să achite și 30 la sută Córdobei, fosta grupare a jucătorului, cumpărat în 2016 cu 4,7 milioane. 

De o lună, Andone pierduse încrederea antrenorului, după ce a contestat vehement decizia lui Seedorf de a-l înlocui. Nu a mai fost titular deloc în ultimele 6 runde. Iar duminică, la 2-4 cu Barcelona, a intrat în minutul 86.  Andone a fost golgeterul lui Depor în primul sezon, cu 12 reușite în LaLiga.

6 goluriși două assisturi a adunat Florin Andone la Depor în acest campionat

0 goluri și 0 pase decisive a reușit atacantul în 11 meciuri cu Seedorf antrenor

26 de minute a jucat Andone în ultimele 6 etape: de două ori, a rămas rezervă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.