Liga 1

EXCLUSIV Porumboiu e dezlănțuit și îl distruge pe Dan Petrescu: "Faci istericale de om bolnav la adresa arbitrilor, dar nu vezi că CFR joacă în 10 cu Deac în echipă"

Foto: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 30 April 2018

Finala Ligii 1, FCSB - CFR Cluj, s-a terminat 1-1 (Detalii AICI), iar lupta pentru titlul de campioană continuă.

Desfăşurarea meciului de duminică l-a determinat pe Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA şi fost patron de club în Liga 1 - la FC Vaslui, să se arate extrem de revoltat de modul în care Dan Petrescu s-a comportat ca antrenor la această partidă.

- Domnule Porumboiu, ați văzut derby-ul?
- Am văzut şi ce am văzut n-am crezut în viaţa mea că o să văd.

- Adică?

- M-a surprins total, dar total neplăcut Dan Petrescu. Am crezut că e antrenor, mereu l-am lăudat, dar acum m-am convins şi de el...

- Dan Petrescu?

- Te dai cu fundu' de pâmănt în minutul 4 pentru un fault la 70 de metri de poartă, conteşti arbitrajul la fiecare 10 secunde cu nişte istericale de om bolnav, dar nu vezi că echipa pe care o antrenezi joacă în 10 oameni tot meciul.

- De ce în 10?

- Păi, nu-l, vezi pe Deac că stă pe teren, că merge, că nu-l interesează? Dane, ce antrenor eşti tu? Ne ameninţi că pleci din ţară, păi, atunci du-te unde te-ai duce, că nu e nici o pierdere, dacă tu nu eşti în stare să-l stăpâneşti pe Deac. Tu cerţi arbitrii, dar lui Deac nu-i faci nimic.

- Vi s-a părut dubios jocul lui Deac?

- Eu nu spun mai multe că n-am probe, dar eu vorbesc despre evoluţia lui. Ştiţi ce argumente am? Haideţi că comparăm cum a jucat Deac în ultima etapă a campionatului trecut, în meciul Viitorul - CFR, când, paradoxal, CFR chiar nu avea nimic de câştigat şi cum a evoluat acum, când CFR avea titlul pe masă. Atunci, Deac era precum armăsarii ăia adevăraţi, scotea flăcări pe nas, cred că a fugit 20 de kilometri, făcea şi faza defensivă. Acum? Doar s-a plimbat pe teren, tăia toate mingile, ziceai că e la tenis, nu la fotbal. Iar tu, Petrescule, dormi pe bancă sau eşti ocupat să conteşti arbitrajul şi nu vezi că trebuie să-l schimbi din minutul 20. Dacă eşti antrenor adevărat asta făceai, Dane, îl scoteai în minutul 20 şi jucai 11 la 11 şi nu mai luai golul ăla.


Adrian Porumboiu

- Adevărul e că Deac pierde uşor mingea la faza golului!

- Are o sută de variante mai bune acolo, dar el după ce că pierde minge, apoi nu are nici un gest prin care să oprească adversarul. Fă fault, ia-l în braţe, opreşte faza. Nimic. Dar mă întorc la Dan Petrescu. Dane, ai dormit pe tine! Un fotbalist care nu bate un corner cum trebuie, care nu dă o pasă bună, care nu face un dribling, nimic şi pe care tu nu-l scoţi, înseamnă că nu te pricepi deloc la acest sport. Aveai pe bancă soluţii, Ioniţă, Costache. S-a văzut când a intrat Mailat, că a schimbat un pic jocul. Vedeţi, de-asta e bun câteodată Gigi Becali, că de acolo, din tribună, mai intervine atunci când trebuie. Aşa şi acum, cineva trebuia să-l trezească pe Dan Petrescu!

- Dan Petrescu l-a scuzat pe Deac că avea un crampon rupt!

- Hahaha! Bine că n-a zis că avea o carie netratată. L-am văzut la un meci la Craiova pe Petrescu înjurându-l pe Manea, şi-a permis asta cu un copil, dar lui Deac nu i-a zis nimic pentru a făcut 90 de minute. Du-te unde te-ai duce, Dane că ai dezamăgit. Plus de asta, să nu-l mai aud nici cu arbitrii!

- De ce?

- Fiindcă tot ce a spus până acum despre arbitri trebuie resetat. Tot! Cum a greşit şi ce a comis Deac în acest meci nu a greşit nici un arbitru, iar Petrescu are reacţii necontrolate, face mătănii, se dă cu capul de pământ. dacă n-ai făcut la fel cu Deac înseamnă că nu ai credibilitate. Din acest moment, nu mai eşti antrenor, poate eşti cel mult observator de arbitri.

VEZI ȘI: 

CLASAMENT

ETAPA A 7-A

Craiova - Viitorul 3-3 Detalii AICI
FCSB - CFR 1-1 Detalii AICI
luni, 20:45 Astra - Iași Detalii AICI

Voluntari - Juventus 0-1 Detalii AICI
Timișoara - Chiajna 1-0 Detalii AICI
Gaz Metan - Botoșani 2-1 Detalii AICI
luni, 18:00 Sepsi - Dinamo Detalii AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.