Liga 1

Roș-albaștrii au atins un record surprinzător: FCSB peste Steaua '90!

+3 Foto
Lăcătuș la Steaua, în 1996, într-un meci cu Chindia

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  miercuri, 02 mai 2018

După derby-ul cu CFR, media de spectatori din Liga 1, în acest sezon, e cea mai mare din ultimii 5 ani şi chiar peste ceea ce atrăgea Steaua pe stadion în perioada în care bifa 6 titluri consecutive, record în istoria clubului.

FCSB nu se mai numeşte Steaua, dar atrage mai mulţi spectatori la stadion chiar şi decât în unele sezoane în care echipa nu pierduse marca respectivă. Derby-ul cu CFR i-a adus actualei formaţii două performanţe de mare valoare ţinând cont de contextul actual.

PRIMA PERFORMANŢĂ: cei 30.000 de spectatori care au fost duminică pe Arena Naţională i-au ridicat media de acasă, din acest sezon, la aproape 9.500. Este cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. Chiar şi peste 2013-2014, când Reghecampf era antrenor şi Steaua mergea inclusiv şi în grupele Champions League.

A DOUA PERFORMANŢĂ: Media de spectatori pe care FCSB o are în acest campionat este mai mare chiar şi decât cea înregistrată de Steaua la jumătatea anilor '90. Atunci, Steaua se numea Steaua, evolua pe Ghencea şi reuşea cea mai tare serie de titluri câştigate: nu mai puţin de 6, între 1993 şi 1998. Atunci, media celor 6 sezoane la jocurile de pe Ghencea a fost de 7.805 spectatori. 

Recordul e din '84-'85

Cea mai mare medie reuşită de Steaua începând din 1980, conform statisticii Gazetei, care a monitorizat meci cu meci şi mai ales casetele jocurilor din ziarele vremii, e cea din sezonul 1984-1985. E singurul sezon în care s-a reuşit să se depăşească bariera de 25.000 de spectatori. A fost un campionat extrem de tare şi de echilibrat, câştigat de Steaua cu numai două puncte peste Dinamo. Între 1984 şi 1989, Steaua a reuşit să atragă în mod constant lume multă la stadion. A fost o perioadă de maximă glorie în istoria clubului: 5 titluri consecutive, 3 Cupe ale României, iar pe plan extern, Cupa Campionilor, încă o finală şi o semifinală de Cupa Campionilor, Supercupa Europei câştigată. 

CRAIOVA e lider!

Cifrele înregistrate în ultima etapă au mai diminuat din distanţa pe care U Craiova o mai are în fruntea ierarhiei la zi în Liga 1 în privinţa asistenţei pe stadioane. Acum, Craiova mai are un avans de aproape 1.300 de spectatori, însă acest titlu neoficial de campioană a publicului rămâne să se decidă în ultimele două etape. Fiecare mai are un singur joc acasă. Craiova chiar derby-ul cu FCSB, în timp ce trupa lui Dică joacă acasă în ultima rundă, când ar putea umple Arena Naţională pentru a sărbători câştigarea campionatului. 

17.200 de spectatorie media pe care Craiova o are la meciurile de pe "Ion Oblemenco" în Liga 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.