Europa League

ATLETICO MADRID - ARSENAL // Încă un atu pentru Atletico înaintea semifinalei Europa League » Cum își poate asigura calificarea trupa lui Simeone

FOTO: Gulive/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 02 May 2018

Atletico Madrid și Arsenal joacă joi, de la ora 22:05, în returul semifinalei Europa League. În tur, la Londra, scorul a fost 1-1.

Atletico a primit doar 16 goluri acasă în 37 de meciuri în Ligă și Europa League cu Diego Simeone pe bancă. Arsenal trebuie să înscrie, dar e singura din primele 4 ligi engleze fără succes în deplasare în 2018.

Atletico s-a apărat eroic la Londra și, cu destulă șansă, a scos o remiză care o indică drept favorită să joace finala de la Lyon. Pentru orice adversar al formației lui Diego Simeone e foarte greu să marcheze la Madrid. Statisticile o pun în gardă pe Arsenal. Los colchoneros nu au încasat decât 16 goluri acasă în 37 de partide, în Ligă și Europa League. 9 în 26 în prima competiție (medie 0,35 goluri/meci) și 7 în 11 (medie 0,64) în EL!

7 goluri în EL

Mai mult, în 25 din aceste întâlniri, Atleti a închis poarta, Barcelona, Real, Bayern, Juventus și Chelsea fiind numele grele care n-au putut să înscrie! Numai Rubin Kazan, Benfica și Chelsea (în actuala Ligă) au plecat cu rezultate care le-ar asigura "tunarilor" calificarea mâine seară.

Marea problemă a trupei lui Wenger e însă randamentul îngrozitor în deplasare în 2018. Șase eșecuri din șase meciuri "afară" în Premier League, unica din primele patru ligi engleze fără punct în acest an! În EL s-a descurcat mai bine, cu victorii la Östersunds (3-0) și cu Milan, 2-0 pe San Siro, plus remiza (2-2) cu ȚSKA Moscova. Și un total de șapte goluri marcate. 

8-0e golaverajul lui Atletico în ultimele 4 meciuri acasă în Europa. N-a mai primit gol de la 1-1 cu Qarabağ, din grupele Ligii. În total, are 410 minute cu poarta închisă

9 goluri a încasat Atletico pe noul Wanda Metropolitano în 26 de meciuri, obținând 18 victorii, 6 remize și 2 eșecuri. În 19 partide, poarta madrilenilor a rămas neatinsă 

  • Atletico Madrid - Arsenal se joacă joi, de la ora 22:05 și este liveTEXT și VIDEO pe GSP.RO și în direct pe Pro X, TV Telekom Sport și LookTV.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.