Stranieri

Duce toscan

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mutu a marcat din nou decisiv. A 14-a reuşită în acest campionat şi Viola evadează la 3 puncte de Milan

Mutu joacă la foc automat. Şi joacă bine. Fie pe frig, la Trondheim, fie pe soarele toscan. Joi a decis victoria Fiorentinei în Cupa UEFA, cu Rosenborg, ieri a dus iarăşi Viola în spate (2-1 cu Catania). "Fenomenul" a recidivat, cu al 14-lea gol în Serie A, egalîndu-l pe Ibrahimovici.

Parcă nici n-a resimţit oboseala călătoriei între Norvegia şi Italia. În lipsa lui Vieri, pasele sale l-au căutat pe Pazzini, care a ratat două bune ocazii. Adrian a apărut şi la finalizare, însă voleul i-a fost deviat de Silvestri din drumul spre gol. Gol ce s-a lipit de Kuzmanovici (40). Cap, simplu, singur cu portarul Polito. Chiar înaintea pauzei, Mutu a încercat ceva special. A prins o foarfecă superbă, şut puţin peste bară, şi ne-a speriat cîteva clipe, aterizînd dureros pe spate.

"Briliantul" a rămas cel mai periculos om al gazdelor după pauză. Demarcat inteligent, la centrarea lui Santana, Mutu a greşit de puţin ţinta, şutînd la colţul lung. Ocaziile s-au răzbunat rapid şi Avramov, care abia îl înlocuise pe accidentatul Frey, s-a predat la "bomba" lui Vargas. Catania a egalat doar pentru că trebuia să lovească "Fenomenul". Decisiv. A luat o acţiune pe cont propriu şi l-a executat pe Polito, şut sub bară din 22 de metri (70): 2-1. În final, şi-a permis să ia "galben" pentru trageri de timp. Viola s-a desprins pe locul 4, la trei puncte de AC Milan.

90 de goluri a marcat Mutu în campionatele din Italia şi Anglia după plecarea de la Dinamo în 1999

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.