Liga 1

Puști-minune adus la FCSB! Între Fulham și Chelsea, a ales FCSB

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday, 03 May 2018

Chiar dacă a avut oferte din Anglia, portarul Andrei Stănescu a semnat, la 16 ani, un contract pe două sezoane cu vicecampioana României. Astfel, Vasile Geambazi, patronul roș-albaștrilor, bifează primul transfer oficial realizat.

Andrei Stănescu a început fotbalul abia în urmă cu trei ani, la juniorii Petrolului, la grupa pregătită de Marius Manolache. Apoi, a plecat împreună cu familia în Anglia, acolo unde a trecut pe la centrele lui Fulham și Chelsea. Totuși, în momentul în care șefii FCSB l-au contactat, nu a stat pe gânduri și a decis să-și continue cariera la București.

Conform publicației Richmond&Twickenham Times, roș-albaștrii îi vor da puștiului un salariu de aproape 6.000 de euro pe lună!

Andrei studiază la Școala Twickenham din Marea Britanie, dar din vară se va întoarce în România, împreună cu familia pentru a începe antrenamentele cu noua lui echipă.

"Este o ocazie uimitoare pentru mine. Când mi-au cerut să semnez, nu pot explica sentimentul pe care l-am avut. E ca și cum tot ceea ce ați visat vreodată devine realitate. Șansa de a juca pentru clubul din țara mea natală e ceva peste care nu puteam trece. Știu că Chelsea și Fulham sunt mari cluburi, însă cred că voi avea mai multe oportunități de a intra în prima echipă a Stelei. Abia aștept să încep pregătirea cu noii mei colegi, deoarece mulți dintre jucători sunt idolii mei", a declarat portarul de 16 ani.

Andrei are doar cuvinte de laudă pentru profesorii din Anglia: "Școala a fost uimitoare. Când ești prins în fotbal, este greu să te concentrezi asupra studiilor, dar profesorii de aici m-au făcut să-mi dau seama cât de important este studiul. M-au susținut foarte mult în carieră și sunt trist că plec de aici".

Și cei de la Școala Twickenham vorbesc prin vocea directorului Assal Ruse: "Este întotdeauna o plăcere să auzim că tinerii excelează. Andrei este un student încântător și merită tot succesul. El a lucrat incredibil de greu ca să primească această șansă". 

Ce portari are FCSB în lot acum

- Cristian Bălgrădean (30 ani)
- Andrei Vlad (19 ani)
- Eduard Stăncioiu (37 ani)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.