Europa League

Spania, 13 finale într-un deceniu! Diego Simeone, artizanul lui Atletico: "Nu trăim decât din erorile pe care le detectăm la adversari!"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 04 May 2018

Atletico Madrid poate cuceri a 3-a oară Europa League în ultimul deceniu, egalând performanța Sevillei. Marseille joacă prima finală după 14 ani și poate câștiga întâiul trofeu continental după un sfert de secol.

Diego Simeone a fost suspendat, a stat sus, în lojă, dar a trăit returul cu Arsenal, scor 1-0, ca și cum ar fi fost la marginea terenului, în fața băncii de rezerve. Și "colchoneros" s-au aprins la fel ca antrenorul lor, războindu-se cu "tunarii" până la capăt.

Și-au atins scopul în acest sezon. Sunt pe locul 2 în LaLiga și calificați a treia oară în finala Europa League în ultimul deceniu. Au egalat performanța Sevillei. Dacă înving, vor avea și ei 3 trofee, precum andaluzii, în acești zece ani.

"Trăim doar din erorile adversarilor"

"Eu sunt doar fața vizibilă a unui grup care muncește de o manieră ieșită din comun", a declarat Cholo, recunoscând că "noi nu trăim decât din erorile pe care le detectăm la adversari".

Pe 16 mai, va înfrunta o echipă franceză pe pământ francez: Olympique Marseille, la Lyon. "Un rival complicat, rapid, care a reușit să depășească momentul dificil din semifinale. Va fi o partidă spectaculoasă".

OM așteaptă de 14 ani o finală continentală. De la 0-2 cu Valencia, în 2004. Și visează la al doilea său trofeu în Europa. A trecut un sfert de secol de la victoria în Liga Campionilor, acel 1-0 în fața Milanului, la München. 

Spania, 13 finale într-un deceniu

Fotbalul spaniol domină continentul. Și în acest sezon, va avea o reprezentantă în fiecare din cele două finale: Real și Atletico. În ultimii zece ani, echipele iberice s-au calificat în 13 din cele 20 de finale de Champions și Europa League: 7 în CL (a 5-a la rând) și 6 în EL.

Dacă Real și Atletico înving și acum, spaniolii vor aduna 13 succese:
Liga Campionilor - 4 Real, 3 Barcelona
Europa League - 3 Atletico, 3 Sevilla

Vezi și: Tragedie pentru Arsene Wenger: "Fotbalul poate fi atât de crud uneori. Plec de la Arsenal cu o mare suferință"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.