Cornel Dinu a vorbit despre situația de la Dinamo și spune că seamănă foarte mult cu ce se întâmplă la Steaua.
"Toată lumea vorbeşte despre Dinamo, dar nimeni nu ştie adevărul legat de societăţile succesive formate la Dinamo, ce s-a întâmplat cu ele şi cum sunt. Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo, la care am aderat şi eu, nu va cumpăra nimic după ce va strânge bani, decât după ce va face un audit, să vedem ce e pe acolo. Sunt multe schelete în dulap.
Eu ştiu foarte bine care a fost situaţia, începând cu 1992, când era FC Dinamo Asociaţie, după care a devenit, în 1994, Asociaţia Fotbal Club Dinamo. În 2002, se face contractul acela de asociere cu Hotărârea de Guvern şi această asociaţie are 42% în folosinţă spaţiile fotbalistice ale Parcului Dinamo. Apoi, în 2005, se înfiinţează o societate comercială care face un contract de prestări cu societatea-mamă. Această societate comercială este făcută prin participaţiunea de câte 500.000 de dolari, deci un capital social de circa 5 milioane, a vreo 7-8 membri fondatori. Aceasta se vinde cu acţiunile respective domnului Negoiţă, în 2013.
Situaţia de la Dinamo seamănă foarte mult cu cea de la Steaua. La Steaua s-au găsit nişte oameni responsabili, care ţin cu ceea ce reprezintă istoria acestui club şi au intervenit. Şi acolo s-a făcut o societate comercială, a domnului Viorel Păunescu, vândută lui Becali, dar palmaresul, sigla, stadionul au rămas la Minister şi la clubul Steaua.
Dacă Ministerul de Interne ar şti totul, ar putea interveni şi lucrurile astea să fie sacre, intangibile şi respectate. Ce se vinde acum e pielea ursului din pădure. Societatea comercială făcută în 2005 a vândut în 2013 doar jucătorii. Restul a rămas la societatea-mamă. Apare grecul ăsta şi cumpără Dinamo cu patru ţechini. Păi, acolo sunt valori inestimabile", a declarat Dinu, la TV Digi Sport.
Poate apărea FCD?
"Procuroru'" speră însă ca Dinamo să n-o ia pe urmele echipei lui Gigi Becali și să piardă dreptul de a folosi numele și sigla.
"Nu cred că se va ajunge până acolo, pentru că domnul Badea a dat dovadă de multă înţelegere. El a lăsat societăţii cumpărate de Negoiţă dreptul a folosi ceea ce era în patrimoniul Asociaţiei Fotbal Club Dinamo, care, succesiv, a suferit nişte transformări, în anii '90 şi 2000", a adăugat Dinu.
"Până în 2003, Dinamo s-a folosit de un contract făcut de mine, legal, prin care nu plăteam impozitele. Lucrurile s-au abolit, nu au mai fost legale după 2003, dar expertul mare, domnul Albu, a continuat să nu plătească impozite. Şi s-a ajuns la nişte zerouri pe care nu vreau să le pronunţ, că dacă le-ar cunoaşte grecii ăştia..." Cornel Dinu
{{text}}