Fotbal   •   Liga 1   •   DINAMO

EXCLUSIV GSP Asociat cu MAFIA PARIURILOR! Cine va fi numărul 1 în conducerea lui Dinamo: umăr la umăr cu steliștii, organizator de partide dubioase

Articol de Remus Răureanu, Victor Vrînceanu, Costin Ștucan   —  marți, 08 mai 2018

Grecii care vor să cumpere Dinamo doresc să-l pună conducător pe Antonis Antoniou, prieten cu toată Liga 1 și organizator de cantonamente dubioase.

Konstantinos Tsakiris este la un pas să devină noul patron al lui Dinamo. Acesta trebuie să achite în maximum două luni prima tranșă din cele 9 milioane de euro promise lui Ionuț Negoiță.

Conform surselor GSP, Tsakiris are de gând, după preluare, să îl pună numărul 1 în Ștefan cel Mare pe Antonis Antoniou, 40 de ani.

Acesta este un personaj controversat, cu legături puternice în fotbalul românesc, despre care se spune că organizează pentru echipe cantonamente în care s-ar truca meciuri pentru mafia pariurilor.


Grecii ar vrea ca "Toni" să se ocupe de tot ce înseamnă echipă, jucători, politică de transferuri, buget.

Gazeta vă prezintă în detaliu portretul lui Antonis Antoniou:

- are cetățenie greacă și cipriotă și e căsătorit cu o româncă. Are trei copii.

- Antonis Antoniou a fost asociat frecvent cu mafia pariurilor în ultimii ani. Numele său apare într-un raport secret întocmit în 2011 de Centrul Internațional pentru Securitatea Sportului (ICSS), o organizație non-profit care luptă împotriva corupției în sport. Potrivit ICSS, Antoniou a semnat contractul pentru organizarea unui meci amical interțări pe care Wilson Raj Perumal - faimosul singaporez condamnat de două ori pentru trucare de meciuri - urma să-l trucheze.

- în 2017, Antonis Antoniou a organizat trei meciuri amicale ale CFR Cluj și Astra la care arbitri au fost români deghizați în bulgari, letoni sau turci. În meciurile respective, arbitrii deghizați au luat decizii extrem de bizare. Agenția de monitorizare a pariurilor Federbet a raportat evoluții suspecte ale cotelor de pariere pe aceste partide. Gazeta a descoperit o întreagă rețea de arbitri din Târgoviște folosită pentru meciuri suspecte, iar cazul este acum investigat de poliția română.

Director sportiv la Limassol


- Agentul rus de meciuri Irina Polianskaia l-a acuzat pe Antoniou  că, în 2016, a aranjat amicalul Kuban - Astra 1-2: "Știu că un tip din România, Antonio, a plătit niște bani către doi arbitri pentru a obține rezultatul pe care îl dorea!"

- În 2018, Antoniou a organizat amicalul Aris Limassol - Dinamo București 0-5, considerat "meci trucat" de agenția de monitorizare a pariurilor Federbet. Gazeta a descoperit că Antoniou lucrează ca director sportiv neoficial pentru Aris, club patronat de un om de afaceri asociat cu lumea interlopă din Cipru

- Antonis Antoniou a organizat în ultimii ani mai multe meciuri amicale între echipe românești, precum CFR, Dinamo sau Chiajna, și echipe din Cipru investigate sau suspendate pentru implicare în meciuri trucate (Aris Limassol și Karmiotissa)

- Este unul dintre agenții de meciuri FIFA extrem de apropiați de frații Ioan și Victor Becali. Echipele aflate în relații excelente cu cei doi impresari mergeau în cantonamente organizate de Antonis Antoniou.

Asociat cu Mircea Sandu

- A fost oficial de club în România. În august 2008, imediat după câștigarea primului titlu din istoria CFR, clubul lui Arpad Paszkany l-a numit director de marketing și relații internaționale. În acel moment, Antoniou organiza deja de 3 ani cantonamentele lui CFR

- A avut o firmă de turism împreună cu fiul lui Ioan Horoba, fost președinte la Gloria Bistrița și Gaz Metan.

- Are relații excelente cu fotbalul românesc. Printre prietenii lui buni se numără Dan Petrescu, MM Stoica, Cristi Borcea, Marius Stan, Iuliu Mureșan sau Narcis Răducan.

- Potrivit unui apropiat al lui Antoniou, acesta le oferea cadouri și bani conducătorilor de club care acceptau să-și trimită echipele în cantonamente cu firma sa. Bonusurile neoficiale ale lui Antoniou ajungeau și la 5.000 de euro.

- A fost partener de afaceri cu Daniel Stanciu, fost impresar angajat la firma fraților Becali și ex-conducător la Poli Timișoara, Steaua sau Dinamo, și cu Mihai Neguț, prietenul și responsabilul cu relațiile publice pentru cumnații Gică Hagi și Gică Popescu.

Steaua, datoare la Antoniou

- Antoniou a fost partenerul exclusiv pe partea de cantonamente al unei firme de turism unde director era o nepoată a lui Mircea Sandu. În mandatul lui Sandu, arbitrii din lotul CCA făceau cantonamente cu Antonis Antoniou

- A fost director și coacționar la o firmă scoțiană, Libero Spx Limited, împreună cu Kenneth Moyes, fratele fostului manager de la Manchester United, David Moyes. Sursele Gazetei susțin că cei doi au fost nevoiți să renunțe la a duce echipe în Turcia din cauza unei țepe de 300.000 de euro date unei firme partenere, Enda.

- A dus aproape toate echipele importante din România în cantonamente în Turcia, Cipru, Austria, Spania sau Scoția. Printre clienții lui importanți s-au numărat Dinamo, Steaua și CFR Cluj. În 2010, a cerut insolvența Stelei pentru o datorie de 65.000 de euro în urma unui cantonament. De asemenea, a avut un proces cu FC Brașov din cauza unei datorii

- Este agreat pentru că acceptă eșalonarea plăților și păsuiește cluburile la datorii. "Dacă păsuiește, ridică semne de întrebare", spune Mircea Sandu, actualmente agent de meciuri și de jucători. Potrivit Interpol, agențiile care oferă cluburilor gratuități și alte facilități importante la organizarea unor meciuri amicale ridică semne mari de întrebare în privința integrității.

Vezi AICI reacția lui Antonis Antoniou despre venirea sa la Dinamo

”Dacă spun ce datorii există, se sperie grecii!”

Cornel Dinu a făcut mai multe dezvăluiri despre datoriile care ar exista în acest moment la Dinamo.

Cornel Dinu face parte din asociația suporterilor care vor să preia Dinamo și a dezvăluit pe larg, la Digi, modul în care clubul a ajuns la Ionuț Negoiță: "Toată lumea vorbeşte despre Dinamo, dar nimeni nu ştie adevărul legat de societăţile succesive formate la Dinamo, ce s-a întâmplat cu ele şi cum sunt. Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo, la care am aderat şi eu, nu va cumpăra nimic după ce va strânge bani, decât după ce va face un audit, să vedem ce e pe acolo. Sunt multe schelete în dulap. Eu ştiu foarte bine care a fost situaţia, începând cu 1992, când era FC Dinamo Asociaţie, după care a devenit, în 1994, Asociaţia Fotbal Club Dinamo".

"Dacă ar ști grecii..."

În continuare, Mister abordează și problema Hotărârii de Guvern care i-a dat drept de folosință lui Nicolae Badea asupra Parcului sportiv din Ștefan cel Mare:

"În 2002, se face contractul acela de asociere cu Hotărârea de Guvern şi această asociaţie are 42% în folosinţă spaţiile fotbalistice ale Parcului Dinamo. Apoi, în 2005, se înfiinţează o societate comercială care face un contract de prestări cu societatea-mamă. Această societate comercială este făcută prin participaţiunea de câte 500.000 de dolari, deci un capital social de circa 5 milioane, a vreo 7-8 membri fondatori. Aceasta se vinde cu acţiunile respective domnului Negoiţă, în 2013".

Dinu spune că omul de afaceri grec interesat să achiziționeze Dinamo ar putea să se sperie dacă ar vedea ce se află în actele clubului: "Până în 2003, Dinamo s-a folosit de un contract făcut de mine, legal, prin care nu plăteam impozitele. Lucrurile s-au abolit, nu au mai fost legale după 2003, dar expertul mare, domnul Albu, a continuat să nu plătească impozite. Şi s-a ajuns la nişte zerouri pe care nu vreau să le pronunţ, că dacă le-ar cunoaşte grecii ăştia...".



75.000 €este prețul mediu al unui cantonament organizat de Antoniou în Cipru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.